Belföld

Hollik: Brüsszelt terheli a felelősség a vakcinabeszerzés akadozása miatt

Egyértelműen Brüsszelt terheli a felelősség a vakcinabeszerzés akadozása miatt - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebookon kedden közzétett videójában.

Hollik: Brüsszelt terheli a felelősség a vakcinabeszerzés akadozása miatt
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Hollik István kifejtette: az Európai Bizottság szóvivője megpróbálta letagadni Brüsszel felelősségét a vakcinabeszerzés akadozása ügyében. „Csakhogy a bizottság lebukott”, hiszen nyilvánosságra kerültek azok a keretszerződések, amelyeket Brüsszel kötött a vakcingyártókkal - közölte. Hozzátette: ezeken a testület egészségügyért felelős biztosának aláírása szerepel, tehát hiába akarják letagadni, „a felelősség egyértelműen Brüsszelt terheli ebben az ügyben”.

Objektum doboz

Úgy vélte, nem véletlen, hogy több nyugat-európai politikus is ostorozza emiatt az EU-t, ráadásul „nem túl finom hangnemben”.

A politikus hangsúlyozta: mindeközben Brüsszel úgy próbálja védeni magát, hogy az orosz vakcinát támadja. Thierry Breton, a bizottság tagja ugyanis kijelentette, hogy az Európai Uniónak nincs szüksége a Szputynik oltóanyagra - fűzte hozzá.

Kiemelte: Magyarországon csaknem 700 ezer ember van már biztonságban annak köszönhetően, hogy olyan vakcinát kapott, amelyet nem az EU, hanem Magyarország szerzett be. „Ezért ne próbálja nekünk bemagyarázni egyetlenegy brüsszeli bürokrata sem, hogy az unióból érkezik elegendő vakcina, és Brüsszel nem rontott el az égvilágon semmit, mert tudjuk, hogy ez nem így van” - fogalmazott Hollik István.

Kapcsolódó írásaink