Belföld

Szaniszló rutinos álhírterjesztő

A kupibotrányos polgármester korábban is állított valótlanságokat

Nem a védőoltások kapcsán terjesztett először álhíreket Szaniszló Sándor, a DK XVIII. kerületi polgármestere, aki országos hírnévre 2010-ben tett szert a kupiként is működtetett pestszentlőrinci szállónál betöltött szerepe miatt.

Szaniszló rutinos álhírterjesztő
Szaniszló Sándor
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Hatalmas a küzdelem a baloldalon a legvadabb álhírgyártónak kijáró Korózs-díjért. Az MSZP politikusához hasonlóan Hadházy Ákos ezen a héten mentősöket igyekezett lejáratni, míg Szaniszló Sándor párttársa, Arató Gergely egy már oltópontként működő kőbányai szakrendelő átadásáról hazudott a Parlamentben.

A Korózs-díj heti nyertese, Szaniszló Sándor, pestszentlőrinci polgármester azonban különösen rutinos az álhírgyártás területén, nem először állít valótlanságokat. A közösségi oldalán a kínai vakcinák biztonságosságát megkérdőjelező, az oltásra várókat elbizonytalanítani igyekvő DK-s politikus 2010-ben még MSZP-s alpolgármesterként vívott ki kétes hírnevet. Akkor a Hír TV felvételei bizonyították, hogy az önkormányzati tulajdonú, Szaniszló által felügyelt szállodában prostituáltak is tevékenykedhettek.

Később fővárosi képviselőként, Tarlós István főpolgármester irodája előtt közösségi oldalára készített videófelvételt, amelyben azt állította, hogy éppen a főpolgármestertől érkezik, akivel előzőleg a Nagykőrösi út felújításáról egyeztetett. Nem sokkal később azonban lelepleződött, kiderült, hogy Tarlósnál egyáltalán nem járt akkor. A megszégyenülést követően hirtelen törölte a valótlan posztot, akárcsak az oltások ügyében elhelyezett bejegyzését.

A szimplán csúsztatásokat tartalmazó bejegyzéseitől azonban jelenleg is hemzseg az oldala. Pillanatnyilag is olvasható egy 2018-as bejegyzése: „Tavaly és idén tavasszal eddig 869 fát ültettünk el a Kerület útvonalai mentén.”

A valóságban a Tarlós István „10 ezer új fát Budapestre” elnevezésű programjáról volt szó, amely során az akkori kerületi fideszes vezetők javaslata alapján ültették el a növényeket, Szaniszló azonban szeret mások sikereivel dicsekedni, ahogy korábban sajátjaként büszkélkedett azzal a kerületi térfelújítással, amely éppen az ő és Karácsony Gergely megválasztása miatt nem valósul meg.  

Gyurcsány Ferenc azonban méltó tanítványa mellett harcosan kiállt a héten is, amit a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István közösségi oldalán úgy kommentált: „a Keresztapa bevédi a bandatagot, így megy ez a baloldalon!” Majd így folytatta: „Persze hogy bevédi, mert a gyurcsányista polgármester pontosan azt csinálta, amit Gyurcsány kért: folytatta főnöke oltásellenes kampányát, és persze hazudott.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom