Belföld

Buglya Sándor: Ha szabadságra vágyunk, oltanunk kell

Vakcinainfó

„A kínai vakcinát kaptam, és egy pillanatig nem kételkedtem abban, hogy elfogadom-e vagy sem. A járvány fölfelé ívelő szakaszában nem lehet szempont, hogy melyik oltóanyag hány százalékos védettséget ad, mert az a fontos, hogy minél többen megkapják az oltást” – mondta a Magyar Hírlapnak a Balázs Béla-díjas Buglya Sándor rendező, operatőr, producer.

Buglya Sándor: Ha szabadságra vágyunk, oltanunk kell
Buglya Sándor
Fotó: MH

Az orvos végzettségű filmes szakember szerint az emberek nehezen viselik a bezártságot, a korlátozásokat, de ha szabadságra vágynak, akkor minél előbb el kell érni a társadalom átoltottságát.

Ismer olyan vírustagadókat, akik nagy hangon hirdetik, hogy a járvány nem több hazug ijesztgetésnél, de az ilyen vélemények mögött többnyire politikai motivációkat talált. „A pártok mindig csinálják a maguk propagandáját, de ennek nem lehetünk mi a vesztesei” – tette hozzá a rendező.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom