Belföld

Szaniszló Sándor elismerte, hogy alig adtak be vakcinát a kerületben

A XVIII. kerületi lakosok alig hat százaléka kapta meg eddig az első oltást - ismerte el Szaniszló Sándor DK-s polgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában pénteken. Mivel az országos átlag már több, mint 15 százalék, így Szaniszló maga bizonyította be, hogy a baloldali vezetésű kerületben messze elmarad az oltás az ország többi részétől.

Szaniszló Sándor elismerte, hogy alig adtak be vakcinát a kerületben
Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc balliberális polgármestere
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Mint ismert, Szaniszló Sándor csütörtökön közösségi oldalán azt állította, hogy több száz adag kínai koronavírus elleni vakcinára nem volt jelentkező, ezért a megmaradt készletet a kormány elszállítja. A felháborodott kommentáradatot látva nem sokkal később a polgármester módosította, majd indoklás nélkül törölte a bejegyzését.

A Gyurcsány-párti kerületvezető péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában magyarázkodott, de teljesen belezavarodott a mentegetőzésbe. Nem tudta érdemben megválaszolni, miért módosítgatta, majd miért vette le a posztot.

Azt állította, hogy csak éjjel foglalkozott a kérdéssel, és csak ezután, az „500 fideszes troll” miatt szedte le a posztot. Ez azonban nem igaz, ugyanis délután 5 óra körül már törölte a bejegyzést - írja az Origo.

Szaniszló egyébként tovább hergelt a kínai vakcina ellen, azt állítva, hogy a kerületi lakosok csak az uniós vakcinákat fogadják el, és ő követeli, hogy ilyeneket küldjön a kormány.

A DK-s polgármester balszerencséjére utána a műsorban egy háziorvos következett, aki elmondta, ő minden vakcinát beadott, amit megkapott, ennek pedig legfőbb oka, hogy ha valaki elutasítja az oltást, ő orvosként, szakmai érvekkel megpróbálja meggyőzni, hogy fogadja el - erre a baloldal nem hajlandó...

Kapcsolódó írásaink