Belföld

Tarlós István várja a vizsgálatot, semmi kifogása nincs ellene

Feljelentés metróügyben

Miután Gy. Németh Erzsébet, Budapest DK-s főpolgármester-helyettese közösségi oldalán bejelentette, hogy feljelentést tett a 3-as metró felújítása ügyében, Tarlós István, korábbi főpolgármester elmondta: a maga részéről semmi kifogása ez ellen, jó ideje biztatja őket erre, az összes általuk korrupciógyanúsnak mondott ügyben.

Tarlós István várja a vizsgálatot, semmi kifogása nincs ellene
Tarlós István
Fotó: MH

„Nem tudom, mire várt idáig Gy. Németh Erzsébet. Az sem tudom, mi értelme az általuk felállított vizsgalóbizottságoknak, hiszen egyáltalán nem foglalkoznak sem ezzel az üggyel, sem a Biodómmal, mégis másfél év után most feljelentést tettek a 3-as metró ügyé­ben” – jelentette ki Tarlós István, aki lapunknak nyilatkozva felhívta a figyelmet, hogy korábban Horváth Csaba, Tüttő Kata és az MSZP valamennyi képviselője megszavazta a felújításról szóló fővárosi határozatot, amelynek 2015-ös megerősítésekor Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester is támogatta az előterjesztést.

Arra is emlékeztetett Tarlós István, hogy a 3-as metró infrastruktúra-felújítással együtt tizenegyszer akkora költségű projekt volt, mint a Lánchíd felújítása. Másrészt a BKV az új szerelvények beszerzését 30 milliárd forinttal többre prognosztizálta, mint a felújítást, amit egyébként megfelelő megoldásnak ítéltek. Ezért a kormány határozatot hozott, hogy csak a felújításra ad garanciát, a fővárosnak ugyanis saját forrása nem volt, mert – a volt főpolgármester megfogalmazása szerint – Gy. Németh Erzsébeték 73 milliárd forintos működési adóssággal hagyták hátra a BKV-t 2010-ben.

Kapcsolódó írásaink