Belföld

Molnár Attila: Az oltás az egyetlen út a nyitáshoz

Vakcinainfó

A harmadik hullám legkritikusabb heteit éljük, a járvány napról napra rekordokat dönt. Az eddig regisztrált idősek több mint felét beoltották már. Hazánk „vakcinarekorder”, ám továbbra sem érkezik elegendő vakcina.

„Komárom az összetartozás és összefogás városa, ez mindig megmutatkozott, ha baj volt, így 2013-ban az árvízkor és most a koronavírussal kapcsolatban is” – mondta lapunknak Molnár Attila polgármester (Fidesz–KDNP). Hangsúlyozta, a polgárok együttműködése nagyon fontos, de a vírus legyőzése csupán a vakcinával lehetséges.

Reményre ad okot, hogy a városban az oltási hajlandóság az országos átlag felett van, és remélhetőleg ez a jövőben is így marad, hiszen ez az egyetlen út a nyitáshoz és a veszélyben lévő életek megmentésére – tette hozzá a politikus. Kijelentette, Komáromban mindenki megkapja a szükséges segítséget, és ez jelentős részben a háziorvosok és az egészségügyi dolgozók ember feletti munkájának köszönhető.

Nincs jó vagy rossz vakcina, csupán olyan, ami életet menthet, és senkinek sem lenne szabad az előítéletei miatt késleltetnie a járvány elleni védekezést vagy veszélyeztetnie a környezetében élőket – szögezte le Molnár Attila. Közölte, ő maga is beoltatja magát, amint sorra kerül.

Kapcsolódó írásaink