Belföld

„Most az álcivilek szálltak be a felelőtlenségi versenybe”

Most az álcivilek szálltak be a felelőtlenségi versenybe: azon siránkoznak, hogy járványhelyzetben nem lehet tüntetni, gyülekezni – reagált Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára arra, hogy a TASZ és a Helsinki Bizottság március 15-én a tüntetéstilalmat bírálta, a TASZ jogi segítséget ajánlott azoknak, akiket esetleg megbüntet a rendőrség gyűlésen való részvétel miatt, a Helsinki Bizottság pedig „panaszmintát” tett közzé, amellyel „bárki az Alkotmánybírósághoz fordulhat, ha a totális tiltás miatt nem gyakorolhatja alapjogát”.

„Most az álcivilek szálltak be a felelőtlenségi versenybe”
Völner Pál: Az álcivilek azon siránkoznak, hogy járványhelyzetben nem lehet tüntetni, gyülekezni
Fotó: MH/Purger Tamás

Az államtitkár rámutatott: az egészségügyi dolgozók emberfeletti teljesítménnyel mentik az életeket, és az emberek zöme a munkájában és a magánéletében is komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy minél kevesebbet érintkezzen másokkal, hogy így is akadályozza a vírus terjedését.

A Soros-szervezetek pedig eközben gondolkodás nélkül összeterelnének több tucat, esetleg több száz embert, hogy kockára tegyék az életüket és egészségüket, illetve azokét, akikkel aztán majd a buszon vagy a boltban véletlenül összefutnak.

Semmibe veszik az orvosok, az ápolók és a magyar családok harcát a vírus ellen, csak azért, hogy nyafoghassanak egy kicsit – fogalmazott Völner.

Hozzáfűzte, „akármilyen szomorú is ez, sajnos nem meglepő, Gyurcsány és csatlósai az oltás ellen hergelik az embereket, miközben ők, ha le tudják pacsizni egy-egy haverral, soron kívül beadatják maguknak.

Kamuvideóval és álhírekkel támadnak, hazudnak a statisztikákról, hazudnak a külföldi trendekről" – sorolta a politikus. Megállapította: a baloldalt soha nem érdekelte a magyar emberek sorsa, és most sincs ez másként. Simán kockára teszik bárkinek az életét, csak hogy szidhassák kicsit a kormányt. Mindössze ennyire képesek, semmi máshoz nincsen tudásuk és tehetségük. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Baloldali színjáték

ĀSoros Györgyhöz köthető álcivil szervezetek, illetve személyek bonyolítják le a teljes ellenzéki előválasztást