Belföld

Karácsony csúsztat, nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából

Megkérjük Karácsony Gergelyt és a többi baloldali polgármestert, hogy fejezzék be a zavarkeltést - közölte szerdán délután közleményében az Oltási Munkacsoport annak kapcsán, hogy a főpolgármester ismételten felvetette újabb oltópontok létrehozásának lehetőségét.

Karácsony csúsztat, nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából
Kerényi Attila háziorvos beoltja páciensét az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina második adagjával a háziorvosi rendelőjében Nyírtelken 2021. március 12-én
Fotó: MTI/Balázs Attila

„Ahogy az az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján is elhangzott, az oltópontok kijelölése a járványügyi hatóság és az Országos Oltási Munkacsoport hatásköre, nem kampányoló és oltásellenes baloldali polgármestereké” - mutat rá a közlemény, hozzátéve: 6752 oltópont van kijelölve, amelyből közel 6 ezer jelenleg is működik a háziorvosi rendelőkben és a kórházi oltópontokon.

Ennél több aktív oltópontra akkor lesz szükség, ha érkezik elég vakcina ahhoz, hogy tömeges oltást lehessen szervezni, hangsúlyozza az Oltási Munkacsoport, amely ismételten emlékeztetett: nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából.

„A brüsszeli vakcinabeszerzésből továbbra is kevés vakcina érkezik és a hírek szerint a következő hetekben még az ígértnél is kevesebb fog érkezni. Eddig 3,1 millió adag vakcina érkezett hazánkba, amelynek fele annak köszönhető, hogy a kormány nem várt Brüsszelre, és nemzeti hatáskörben is vásárolt oltóanyagot” - zárul a közlemény.

Kapcsolódó írásaink