Belföld

Fidesz: Nem asszisztálunk a baloldal oltásellenes kampányához

A baloldal csak arra akarja felhasználni a parlament rendkívüli ülését, hogy bizonytalanságot keltsen az emberekben a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban. Gyurcsányék ezt tették a védőfelszerelésekkel, a regisztrációval, és ezt teszik most az oltóanyagokkal szemben is - emeli ki közleményében a nagyobbik kormánypárt.

Fidesz: Nem asszisztálunk a baloldal oltásellenes kampányához
Fidesz: Gyurcsányék arra akarják felhasználni a parlament rendkívüli ülését, hogy bizonytalanságot keltsenek az emberekben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Fidesz emlékeztet, ha a baloldalra hallgatnának, fele annyi magyar sem kapta volna még meg a védőoltást mostanáig.

A baloldal először kérjen bocsánatot a halálkampányáért, a sok hazugságért, a szakemberek lejáratásáért! Most az összefogásnak és a közös védekezésnek lenne itt az ideje, ezért nem asszisztálunk Gyurcsányék mai parlamenti hecckampányához - jelentette ki a Fidesz-frakció.


A kormány sem vett részt a baloldali pártok parlamenti vitanapján

Mint azt a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében írta, a kezdeményezést kampányakciónak tartják.  Kiemelték, ha a baloldali pártok komolyan gondolnák a járvány elleni küzdelmet, akkor felhagynának az oltás elleni kampányukkal.

Hangsúlyozták, a miniszterelnök a héten személyesen is válaszolt a baloldali pártok kérdéseire, a kormány államtitkárai pedig a napirend előtti viták során adtak tájékoztatást a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb döntésekről és fejleményekről.

Határozatképtelen volt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülés

A kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülése, amelyet szerda este, a "rendes" ülésnapot követően tartottak, így csak a napirend előtti felszólalások hangozhattak el. A kormány sem képviseltette magát a tanácskozáson, amelyen az ellenzéki frakciók a koronavírus-járvány kormányzati kezeléséről vitáztak volna.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom