Belföld

Baloldali színjáték

Soros Györgyhöz köthető álcivil szervezetek, illetve személyek bonyolítják le a teljes ellenzéki előválasztást

A Soros-hálózat kezébe került a teljes baloldali előválasztás – írta a Magyar Nemzet. A lap figyelmeztetett, a minden eddiginél több anyagi forrást és infrastruktúrát igénylő, a baloldali szavazók mozgósítását célzó színjáték szervezése mögött szinte kizárólag a bevándorláspárti milliárdoshoz kapcsolható álcivil szervezetek, személyek állnak.

Baloldali színjáték
Mozgósította embereit a milliárdos
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

Az előválasztás megtervezése és a jelöltek felkészítése az Ellenzéki Együttműködéshez (Elegy) tartozik, a szervezést pedig valószínűsíthetően az ebben tagként szereplő aHang végzi. Az Elegy egy 2018 óta létező, balliberális agytrösztként funkcionáló tömörülés, amely már a főpolgármesteri és ferencvárosi előválasztást is levezényelte a Magyar György ügyvéd által elnökölt Civil Választási Bizottság közreműködésével. Az aHang ügyvezetője pedig az a Varga Máté, aki a Soros által finanszírozott Civil Kollégium Alapítvány igazgatója is.

A baloldali színjáték mögött feltűnik továbbá a Civilek a Demokráciáért Egyesület, a Főnix Mozgalom, a Márki-Zay Péter által alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM), a Számoljuk együtt!, valamint a Nyomtass te is! szervezet. Utóbbi két tömörülés balliberális értelmiségek kezdeményezésére jött létre.

A Nyomtass te is! szakmai vezetője például az a Sükösd Miklós, aki tizenhárom éven át volt a Soros-egyetem docense. Karácsony Gergely klímaügyi főtanácsadója, Ámon Ada a Főnix Mozgalom alapítótagjaként szervez fiataloknak képzéseket. A Főnix alapítói között egyébként megtaláljuk Soros György magyarországi bizalmasait is, például Ferge Zsuzsa baloldali szociológust, illetve Setét Jenő roma polgárjogi aktivistát is.

Kapcsolódó írásaink