Belföld

„A baloldal tényleg semmit nem változik”

Elképesztő, hogy Gyurcsányék ebben helyzetben is csak a hatalommal és a hazudozással vannak elfoglalva - reagált a Fidesz a DK-s Varga Zoltán nyilatkozatára.

„A baloldal tényleg semmit nem változik”
Gyurcsány Ferenc és pártja semmit sem változik
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A nagyobbik kormánypárt közleményében kijelenti: a baloldal tényleg semmit nem változik.

Elképesztő, hogy Gyurcsányék ebben a súlyos járványhelyzetben is csak a hatalommal, a hazudozással és zavarkeltéssel vannak elfoglalva. A baloldal oltásellenes zavarkeltése most már odáig megy, hogy mások életét is veszélyeztetik - emelik ki.

A magyar háziorvosoktól legfeljebb Brüsszel tartja vissza a vakcinákat, nem a kormány. A brüsszeli beszerzésből nemhogy több vakcina érkezik, hanem a hírek szerint még az ígértnél is kevesebb fog. Minden az országba érkező és oltható vakcinát kiszállítanak a háziorvosokhoz és a kórházi oltópontokra, ennek is köszönhető, hogy Magyarország második az uniós átoltottsági ranglistán - emlékeztet a Fidesz.

Hangsúlyozzák: annyit szállítanak ki, amennyi van. Csak az a vakcina nincs éppen még kiszállítva és eloltva, amely a második körös oltásra kell vagy még nem engedélyezett az alkalmazása, mert még hatósági vizsgálat alatt áll.

A Demokratikus Koalíció a nap folyamán magyarázatot kért a kormánytól, hogy „miért tartják vissza” a koronavírus elleni vakcinákat a háziorvosoktól - közölte a DK frakciószóvivője szerdán online sajtótájékoztatón. Varga Zoltán azt mondta, egymást érik azok a hírek, amelyek szerint a kormány még azokat a vakcinákat sem szállítja le a háziorvosoknak, amiket megígért. A képviselő hozzátette, azt is tudják, hogy legalább hatszázezer felhasználatlan oltóanyag van raktáron.

Kapcsolódó írásaink