Belföld

„A baloldal egy hataloméhes, piti fenyegető banda”

Az ellenzéki pártokról is szó volt napirend előtt az Országgyűlésben szerdán.

„A baloldal egy hataloméhes, piti fenyegető banda”
Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nacsa Lőrinc (KDNP) ízléstelennek nevezte, hogy a koronavírus-járvány és a válsághelyzet ellenére a baloldal elkezdte 2022-es kampányát. Szerinte az ellenzék nem a vírus ellen védekezik, hanem minden alkalmat megragad, hogy a kormányt támadja és fenyegetőzik.

A KDNP politikusa szerint a baloldalon szavakban kiállnak a jogállamiság mellett, miközben Gyurcsány Ferenc meghirdette a fenyegetőzés politikáját, amikor arról beszélt, hogy jobboldali értelmiségieket tesznek majd földönfutóvá. „Ez a baloldal programja, ez kommunista tempó a javából” - mondta.

Nacsa Lőrinc a magyar politika története legelvtelenebb összeállásának nevezte az ellenzéki összefogást, és hosszan sorolta a baloldali politikusok kirohanásait, kiemelve Szabó Tímea, Jakab Péter és Fekete-Győr András fenyegetőzését is. „A fenyegetés a baloldali program alapeleme, és egyik ellenzéki párt sem érezte úgy, hogy el kellene mindettől határolódnia. Ezek után mondják magukat demokratáknak?”

Úgy folytatta, az ellenzék „egy hataloméhes, piti fenyegető banda, aki Gyurcsány Ferenc vezetésével és kegyét keresve nemcsak valaha volt elveiről, de minden alapvető politikai és emberi józanságról lemondott”.

Objektum doboz

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, „kísértet járja be az ellenzéki pártokat, a kommunizmus kísértete”, ami vírusként terjed, különböző mutációit lehet hallani az ellenzéki megszólalásokból.

Hangsúlyozta, Magyarország ma demokrácia, fosztóképző, liberális, népi jelzők nélkül, egy olyan ország, ahol egy választáson kell a pártoknak megméretniük magukat, majd jogállami keretek között kell gyakorolni a hatalmat.

Jól működik az oltási terv

Tordai Bence (Párbeszéd) azt mondta: a kabinet egészségügyi válság idején forrásokat von ki az egészségügyi intézmények fejlesztéséből, vagyis ez a kormány aljas és alkalmatlan, visszaél a kivételes helyzettel.

Meglátása szerint alaptalanul és jogtalanul vetett ki rá bírságot az Országgyűlés elnöke.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: az elmúlt idők legnagyobb béremelése valósult meg az egészségügyben, és ha nem lenne jól működő oltási terv, nem lehetne elmondani, hogy Magyarország a második helyen áll az oltás tekintetében az EU-ban.

Azért állnak jól, mert nem bízták csak Brüsszelre a vakcinabeszerzést - magyarázta.

Megjegyezte: a képviselő azért kapott büntetést, mert nem tartotta be a szabályokat, és ha „balhézik”, viselje a következményeket.

Oltásellenes az ellenzék

Schmuck Erzsébet (LMP) úgy látja, a vakcinabeszerzés lényeges, de más, a mindennapi megélhetés szempontjából fontos feladat lett volna, amelyet a kormány rosszul kezelt. Az ellenzék oltáspárti, mert minden vakcina jobb, mint a betegség, őt is kínaival oltották be - közölte.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elmondta: az ellenzék szerint Magyarországon szervezetlen az oltás, nincs rá terv. De ha Magyarország a második legeredményesebb az oltás tekintetében az EU-ban, mivel lenne elégedett az ellenzék? - tette fel a kérdést.

Közölte: az ellenzék az objektív számok ellen beszél, vagyis oltásellenes, ami felháborító.

Kapcsolódó írásaink