Belföld

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Egészséges Budapest Program

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Egészséges Budapest Program, amelynek keretében 250 milliárd forintból újulnak meg a központi régió kórházai - mondta Kásler Miklós miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban péntek délelőtt.

A miniszter közölte: az elkészült tervek alapján számos új kórházi épület jön létre, illetve a meglévő ingatlanokat felújítják és modernizálják.

A megvalósuló építészeti beruházások a kórházi infrastruktúrafejlesztés legszélesebb körét fedik le, ahol egyszerre érvényesülnek majd az eredeti állapot megóvására irányuló műemlékvédelmi, illetve a legkorszerűbb betegellátási funkciókat szem előtt tartó felújítási szempontok is - hangsúlyozta a tárcavezető.

Kásler Miklós megerősítette: az Egészséges Budapest Program fejlesztései a járvány elleni védekezés közepette sem álltak le.

A miniszter a videó végén kiemelte: orvosminiszterként elkötelezett a világszínvonalú magyar egészségügy megújítása és valamennyi honfitársunk számára a gyógyulás legjobb feltételit garantáló infrastruktúra fejlesztése mellett.
 

Kapcsolódó írásaink