Belföld

Nem a jövő, hanem a múlt a Momentum

Eltörölné a családtámogatásokat a baloldal

Szépen bújnak elő a szögek a balos zsákból – reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese Fekete-Győr András minapi kijelentésére.

Nem a jövő, hanem a múlt a Momentum
Fekete-Győr kiáll az azonos nemű „szülők” mellett
Fotó: Fekete-Győr András Facebook-ol

A Momentum elnöke az ATV-ben az újságíró családtámogatásokkal kapcsolatos kérdésére leszögezte: „lesznek olyan dolgok, amik maradhatnak”, de azt az ellenzéki pártokkal kell megbeszélniük, hogy mik lesznek ezek. Dömötör Csaba rámutatott: Fekete-Győr azt lebegtette be, hogy eltörölnék a családtámogatási program egy részét, míg a program egészét majd megbeszélik a koalíciós tárgyalásokon.

„Nem egy kóbor csacsiságról van szó, mert nagyon sokszor beszéltek már a törlési terveikről. A Momentumnak a programjában is szerepel, hogy csökkentenék a családi adókedvezményeket” – hangsúlyozta Dömötör. Kifejtette: a jelenleg parlamenten kívüli, szivárványkoa­líciós párt tervei szerint például egy háromgyermekes családnak 55 ezer forinttal csökkenne a bevétele havonta.

A jelenleg független országgyűlési képviselő, Szél Bernadett az új lakások után járó csokot törölné el – jegyezte meg az államtitkár. Felidézte azt is, hogy Karácsony Gergely (Párbeszéd) szerint a gyermekek után járó támogatást nem a fizetéseken keresztül kellene eljuttatni, mert az egy bűnös politika része, vagyis a főpolgármester teljesen eltörölné a családi adókedvezményt, s az ilyen típusú támogatásokat nem kötné munkavégzéshez. „Ezek az emberek gyakran hivatkoznak úgy magukra, hogy ők a jövő, de amit képviselnek, nem a jövő, hanem a múlt. Láttuk már ezt 2008-ban, és most újra kopogtat. Inkább ne nyissuk ki az ajtót” – javasolta Dömötör Csaba.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója tegnap közösségi oldalán úgy fogalmazott: „A Momentum eltörölné a családtámogatásokat, és visszahozná a múltat”. A baloldal 2010 előtt megszüntette a családi adókedvezményt, a lakástámogatást, és csökkentette a gyes és a gyed időtartamát – emlékeztetett a kormánypárti politikus.

Kapcsolódó írásaink