Belföld

Kovács Richárd: A vakcinákat fejlesztő szakemberek az emberek megmentésére tették fel az életüket

Vakcinainfó

Számomra nem volt kérdés, ahhoz, hogy visszakapjuk a régi életünket, be kell oltatnom magam – mondta lapunk megkeresésére Kovács Richárd válogatott ökölvívó, aki már a második oltását is megkapta.

A nyíregyházi sportoló szerint az oltásokat olyan szakemberek fejlesztették ki, akiknek hatalmas tudásuk van, akik arra tették fel az életüket, hogy az emberek megmentésére alkalmas gyógyszereket, oltásokat hozzanak létre. „Szerintem minden embernek így kellene gondolkozni, hiszen ez a legkézenfekvőbb megoldása a vírus legyőzésének” – tette hozzá.

Megjegyezte, nem is tartott a vakcinától. A mindennapi rutinról közölte, a vírus kezdete óta figyel arra, hogy ne fertőződjön meg. A kötelező szájmaszkviselésen túl folyamatosan fertőtlenítem a kezem, nem látogatom az idősebb családtagjaimat, illetve kerülöm az olyan helyeket, ahol sok ember tartózkodik – részletezte Kovács Richárd.

A nyitásról szóló konzultációt már kitöltötte, sajnálatos számára, hogy nincsenek nézők a mérkőzéseken, ugyanis fontosnak tartja, hogy érezze a szurkolók támogatását. Ennek fájó hiányát a februári debreceni Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyen is megtapasztalta, ahol üres lelátók előtt nyerte meg a tornát.

Kapcsolódó írásaink