Belföld

Bige László baloldali milliárdosnál járhatott Horn Gábor

Egy korábban nyilvánosságra került fotó tanúsága szerint Bige Lászlóval, a kormányellenes álláspontjáról közismert nagyvállalkozóval találkozott Horn Gábor volt SZDSZ-es államtitkár.

Bige László baloldali milliárdosnál járhatott Horn Gábor
Horn Gábor (balra) Bige László birtokánál ütközött egy másik autóval
Fotó: vadhajtasok.hu

Horn valószínűleg nem szerette volna nagydobra verni a Bigénél tett látogatását, ám pechére az üzletember birtokáról távozóban kocsija összeütközött egy másik autóval. A baleset körülményeiről annyit lehet tudni, hogy Horn egy Audi Q7-esben ült, és a táskáját kiszálláskor a vezetőülés felőli oldalról vette ki. Azt nem tudjuk, hogy ő vezette-e az autót, ahogy azt sem, hogy az ő tulajdona-e a kocsi.

Ennél érdekesebb kérdés azonban, hogy egyáltalán mit keresett a korábbi szdsz-es politikus az ország egyik leggazdagabb vállalkozójánál, aki mostanában kormányellenes üzeneteiről is ismert. Könnyen lehet, hogy a baloldali összefogás kapcsán egyeztetett a jelenleg a Republikon Alapítványt vezető volt szabad demokrata képviselő és a jelenleg is büntetőeljárás alatt álló üzletember.

Horn Gábor balesetének körülményiről keveset tudni, és az is homályos, miért látogathatta meg Bige Lászlót
Horn Gábor balesetének körülményiről keveset tudni, és az is homályos, miért látogathatta meg Bige Lászlót
Fotó: vadhajtasok.hu

Bige Lászlót egyébként decemberben vették őrizetbe gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt, de nem először került be a hírekbe hasonló ügyek kapcsán a milliárdos nagyvállalkozó: májusban az ügyészség vádat is emelt ellene, ekkor börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványoztak - írta a Vadhajtások. 

Bige szolnoki kénsavgyárát már 2018 őszén átkutatta a rendőrség és a katasztrófavédelem. A rendőrség akkori közlése szerint a hulladékgazdálkodási törvény megsértése és más bűncselekmények miatt nyomoztak. A szolnoki gyárban a rendőrök 9-szer, a katasztrófavédők 12-szer voltak kint fél év alatt, az üzemet pedig be is záratták a hatóságok

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom