Belföld

A lakosság bevonásával újítanák meg a Városmajort

Jelentősen bővítené a budai Városmajor park zöld felületét Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

A kormánypárti politikus Facebook-oldalán megjegyezte: az 1785 óta közkertként funkcionáló Városmajor területe valaha kétszer akkora volt, mint amit manapság a park elfoglal, ezért vissza kellene telepíteni a levágott zöld terültet.

Az elképzelések között megemlítette, alkalmasabb helyre lehetne költöztetni az élsportot kiszolgáló MTK pályákat, a felszabaduló terület egy részét pedig visszazöldíthetnék. Csökkentené a Maros utca autósforgalmát, a park zajterhelését, megszüntetné a Maros utca-Csaba utca „halálkereszteződését”, továbbá új parkbútorokat, játszó- és sporteszközöket, vízfelületet alakítana ki a csatornázás rendbetétele mellett.

Megfontolásra javasolta a Városmajori Szabadtéri Színpad alkalmasabb helyre költöztetését, amely ma ötezer négyzetméter parkfelületet foglal el. Elkerített, jó méretű, minőségi kutyás élményparkkal teremtenének békét az állattartók, a szabadidős sportolók és a kisgyermekesek között. A részletes terveket a Városmajori Parkbarátok Egyesületének bevonásával és a környéken élő budai polgárok bevonásával véglegesítené, hiszen – ahogy Fürjes Balázs fogalmazott – „ez a park leginkább az övék”.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Fürjes: Budapestet fejleszteni kell!

Ā„Az, hogy a főpolgármester budapesti fejlesztéseket jelentett be, világos bizonyítéka annak, hogy a főváros gazdasági helyzete kiegyensúlyozott”