Belföld

Magas az átoltottság a református intézményekben, a Bethesdában gyermekfelügyeletet szerveztek

Zavartalan az ellátás

Nem fog a harmadik hullám a református intézményeken: a hazai kórházakban szolgáló 39 református kórházlelkészből 19-en már megkapták legalább az első oltást, hárman átestek a betegségen, a többiek várakoznak – tudatja
a Reformatus.hu

Egyházunk a harmadik hullámban című összefoglalója. A Diakóniai Iroda által fenntartott 23 idősotthonból és más bentlakásos intézményből már csak egyetlen-egyben nem kapták meg az ott élők az oltást, a többiben 95 százalékos az átoltottság. Szintén magas az átoltottság a Bethesda Gyermekkórház munkatársai körében, az intézmény orvosai szinte kivétel nélkül kérték a vakcinát, az első dózist 454-en, mindkét adagot pedig már 432-en kapták meg, de a portások, takarítók, irodai dolgozók is túl vannak legalább az első oltáson.

A református gyermekkórház egyébként lakossági oltópont lett: öt oltóhellyel, beosztás szerint fogadják az embereket hétköznap és hétvégén is, az orvosok oltanak, a nővérek és asszisztensek pedig adminisztrálnak, és figyelik az oltottakat. A portál kitér arra, hogy mindezt saját erőforrásból kell megszervezniük, ennek ellenére sem a lakossági oltóponti feladatok, sem a harmadik hullám miatt bejelentett szigorítások nem érinthetik a kórházban az ellátást.

Vagyis a Bethesdában folytatódik a járó- és fekvőbeteg-ellátás, beleértve minden járóbeteg-szakrendelést és az előre tervezett műtéteket is. A kórház emellett „bethesdás óvodát és iskolát” szervezett a távoktatás és lezárások idejére munkatársaik gyermekei számára. A kórháztól elkülönülő, tágas épületrészben szakemberek segítségével támogatják a gyermekeket a digitális oktatásban, a kisebbekre pedig vigyáznak. Megkezdődött emellett a tábori lelkészek oltása is, a misszióba készülők és a veszélyeztetettek már megkapták a vakcinát, a többiek az oltási terv szerint várnak rá.

Kapcsolódó írásaink