Belföld

Novák Katalin: Az szja-mentesség egy lehetőség a fiataloknak

Szerdán nyújtják be az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi 2022-től a 25 év alatti fiatalok személyijövedelemadó-mentességét - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter közösségi oldalán szerdán.

Novák Katalin: Az szja-mentesség egy lehetőség a fiataloknak
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Novák Katalin videóüzenetében azt mondta: a törvényjavaslat értelmében 2022 január elsejétől a 25 év alatti fiatalok a bruttó nemzetgazdasági átlagbérig - 403 600 forintig - mentesülnek a személyi jövedelemadó (szja) megfizetésének kötelezettsége alól.

Úgy fogalmazott: ez egy lehetőség a fiataloknak, hiszen így nagyobb lesz az anyagi mozgásterük. Átlagosan körülbelül 22 százalékkal nő majd a jövedelmük a jelenlegihez képest - tette hozzá.

Az intézkedés Novák Katalin szerint csaknem félmillió fiatalt érinthet közvetlenül, hiszen ennyien vannak azok, akik évről évre hosszabb vagy rövidebb ideig már dolgoznak. Megjegyezte: a 15 és 25 év közti korosztályban egymillió fiatal van, így akár az egymilliót is elérheti azoknak a száma, akik élnek majd a lehetőséggel.

Novák Katalin arra biztatta a fiatalokat: „ragadják meg az esélyt arra”, hogy a munkájukkal még nagyobb jövedelemre tehetnek szert a következő évtől.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink