Belföld

Oltásra buzdít az evangélikus egyház elnök-püspöke, Fabiny Tamás is

Vakcinainfó

Már itt van a vakcina, ami a gyógyulást, a járvány végét jelentheti, ezért nagyon kérek mindenkit, hogy regisztráljon oltásra, éljen ezzel a lehetőséggel! – mondta minap közzé tett videóüzenetében Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke.

Az evangélikus elöljáró szerint ha „a tavasz folyamán valóban megtörténik az oltás általánosan az emberek között, akkor hiszem, hogy véget ér ez a járvány, és új élet kezdődhet”. Hozzátette, ez nem a régi élet lesz, hanem egy új, „hiszen sokat tanultunk az elmúlt időszakban”.

A püspök elmondta azt is, hogy a szakértők és a kormány joggal figyelmeztet arra, hogy nagyon nehéz két-három hét áll előttünk, ezért hangsúlyosan kér mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat, rendelkezéseket. Mint emlékeztetett, a püspöki tanács fájdalmas döntést hozva azt kéri, hogy virágvasárnapig ne tartsanak nyilvános istentiszteletet a gyülekezetek.

„Azt merem mondani, hogy ez már nem a tavaly tavaszi helyzet, akkor még annyi minden bizonytalan volt”, mert „már látjuk az alagút végét”, mostanra pedig sok lelkész és munkatárs kiképezte magát az online istentiszteletek terén – mondta. Erősödött emellett a gyülekezetek önszerveződése is, Fabiny Tamás ezért biztos abban, hogy az előttünk álló hetekben is mindenkihez eljut Isten igéje, és „figyelni tudunk az elesettekre, a gyengékre saját közösségeinkben”.

Imádkozzunk a betegekért, orvosokért, gondozókért – buzdította a hívőket. Mint ismert, a MEE március 5-én adott ki közleményt arról, hogy javasolják gyülekezeteiknek a nyilvános istentiszteletek és a hétközi gyülekezeti alkalmak szüneteltetését. Az ajánlás hétfőn lépett életbe.

Kapcsolódó írásaink