Belföld

Hetven településen segít a NOE

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a vírus harmadik hulláma időszakára (2021. április 7-ig) támogatni szeretné azokat, az elsősorban kisgyermekes családokat, akikre ez a helyzet fokozottan nagy terhet ró. A belső felmérés eredményeként kiderült, hogy több mint 70 településen, mintegy 400 családnak tudnak segíteni - tájékoztattak közleményükben.

Hetven településen segít a NOE
Az egyesület célja a konkrét segítségnyújtáson túl az, hogy megmutassa, lehet a nagycsaládosokra számítani a bajban
Fotó: MH

Az egyesület tagjai Budapest több kerületében, és vidéken Mohácstól Tiszavasváriig, Orosházától Győrig, 70 településen jelezték, hogy szívesen segítik a családokat. Az egyesület célja a konkrét segítségnyújtáson túl az, hogy megmutassa, lehet a nagycsaládosokra számítani a bajban, ahogy ők is számíthatnak a társadalom többi tagjának támogatására.

A korábbi időszakban szintén nyújtottak segítséget, például nagy sikerrel indították el Angyali Csomagküldő Szolgálatukat, ezzel is nagy értékű termékcsomagokhoz juttatva a családokat, nemcsak az egyesület tagjait.

Mostani akciójukkal az alábbi területeken segítik a családokat a NOE önkéntesei, egyesületei, csoportjai:

  • Házon kívüli feladatok intézése (bevásárlás, gyógyszerkiváltás, posta, ügyintézés).
  • Tanulópárok, korrepetálás (online, ingyenesen).
  • Természetbeni adomány, felajánlás esetén (élelmiszer, tisztítószerek, ruhák).

Természetesen mindezeket a járványügyi előírások fokozott betartása mellett, a személyes kontaktus minimálisra szorításával teszik. 

A települések listája elérhető a noe.hu oldalon. Jelentkezni lehet: [email protected] címen.

Kapcsolódó írásaink