Belföld

Hatalmi harcok miatt most Szekszárdondőlt be a baloldali együttműködés

Előválasztásokra készülődvén

Zaják Rita, az Éljen Szekszárd önkormányzati képviselője közösségi oldalán jelezte, kilép az ellenzéki frakcióból, és a politizálást függetlenként folytatja a továbbiakban.

„Egy biztos, elegem lett a teljesen értelmetlen, sokszor mocskos politikai csatározásokból, és úgy érzem, hogy ezzel a döntésemmel tudok még hasznosabb polgára lenni városomnak” – magyarázta a képviselőnő, majd hozzátette, ez bizonyult élete legnehezebb döntésének. Zaják kilépésével megszűnt az ellenzéki többség Szekszárd megyei jogú város testületében.

A kilépésre reagálva a baloldali koalíció frakcióvezetője, Bomba Gábor kijelentette, Zaják elárulta a szekszárdiakat, és azokat, akik hisznek az Éljen Szekszárd programjában. Felidézte, kettejük között már korábban is voltak viták, és szerinte a képviselőnő számára sosem volt prioritás a közös munka, hiszen már rögtön az önkormányzati választások után több üggyel kapcsolatban is ellenük szavazott.

Érdekes adalék az eseményekhez, hogy nemrégiben Zaják pártja, a Párbeszéd tudatta a képviselőnővel, nem indulhat ellenzéki jelöltként az előválasztáson. A szekszárdi harcokat megelőzően például Gödön, Szigetszentmiklóson, Tatabányán, illetve Jászberényben alakultak ki feszültségek a baloldalon belül. Ezek az esetek előrevetíthetik a választók számára, mi várható országos szinten, ha és amennyiben a Gyurcsány Ferenc vezette oltásellenes baloldal szerez többséget a 2022-es országgyűlési választáson.

Kapcsolódó írásaink