Belföld

A baloldal ideológiai támadásokkal veri szét Európát

„A baloldal folyamatos ideológiai hadviselése a kelet-közép európai országok ellen megosztja és szétveri európát” - mondta el Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő az Európai Parlament magyar, lengyel és szlovén médiahelyzetről tartott vitáján felszólalva. A képviselő szerint előbb-utóbb minden olyan jobboldali kormány a baloldal támadásainak célpontjává fog válni, mely bátran és határozottan kiáll értékeiért.

A baloldal ideológiai támadásokkal veri szét Európát
Hidvéghi Balázs
Fotó: Európai Parlament

Az Európai Parlament plenáris ülése a magyar, a lengyel és a szlovén médiahelyzetről vitázott ma délután Brüsszelben. A vita eredetileg csak Lengyelországról szólt volna, de a baloldali frakciók kezdeményezésére a Klubrádióra hivatkozásul a magyar, majd később a szlovén helyzetet is napirendre tűzték.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője rámutatott, hogy a Klubrádió ügye újabb mondvacsinált, politikai hisztériakeltés. „A magyar baloldal aknamunkájának köszönhetően a teljes európai színtéren megindult a jól ismert rágalomhadjárat.

A jelek szerint ebben, sajnos, az Európai Bizottság biztosa, Vera Jourová is kiváló partner" - emelte ki Hidvéghi. Az EP-képviselő elmondta: „Magyarországon a jogszabályok alapján történik a rádiófrekvenciák elnyerése. A jogszabályokat pedig sem a hatóság, sem a Klubrádió nem kerülheti meg. Az, hogy a frekvencia automatikus megújítására nem került sor, kizárólag a Klubrádió ismételt jogsértéseinek következménye. Az új frekvenciapályázat pedig jelenleg is zajlik, melyben immáron a Klubrádió az egyetlen érvényes résztvevő".

„Aggodalomra inkább Niedermüller Péter volt szocialista EP-képviselő, jelenlegi kerületi polgármester lépései adnak okot, aki azért akarja ellehetetleníteni Európa egyetlen zsidó közösségi televíziója, a Heti TV működését, mert az nem hajlandó az ő politikai céljaihoz asszisztálni. Az EP baloldali frakcióitól ez ügyben nem hallottunk tiltakozó hangokat" - tette hozzá Hidvéghi.

Hidvéghi szerint általános tendencia, hogy ha egy jobboldali kormány nem fél kiállni az értékei mellett, akkor a brüsszeli baloldal mondvacsinált indokokkal azonnal megtámadja. Magyarország és Lengyelország mellett így most már Szlovénia ellen is folynak a támadások.

„Ami itt zajlik, az Európa intézményes megosztása és szétverése. A baloldali politikusok és az uniós intézmények hidegháborús légkört alakítanak ki azzal, hogy folyamatos ideológiai és politikai támadásokat indítanak a kelet-közép európai országok ellen. Ez pedig nem Európa, hanem Európa ellenségeinek érdeke" - hívta fel a figyelmet a fideszes EP-képviselő.

Kapcsolódó írásaink