Belföld

Hatmilliós Jakab: az adófizetők pénzéből fényűző életet él a Jobbik elnöke

Havonta megközelítőleg 6,2 millió forintnyi tiszteletdíj és juttatás jár Jakab Péternek. A Jobbik elnöke előtt az átlagember számára elképzelhetetlen távlatok nyíltak, hiszen többmilliós fizetése mellett sofőr furikázza, luxusirodát és a főváros elitnegyedeiben elhelyezkedő lakást bérelhet, de akár milliókat szánhat bizalmasainak kifizetésére. Ennek ellenére a baloldali politikus a napokban parizerrel, piros arannyal és paprikás krumplival próbált kampányolni, hogy megmutassa, ő csak a nép egyszerű fia.

Hatmilliós Jakab: az adófizetők pénzéből fényűző életet él a Jobbik elnöke
Hatmilliós Jakab a Parlamentben
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Pedig Jakab Péter az egyik legjobban fizetett képviselő, jövedelme alapján a legjobban kereső egy százalékba tartozik. Mindent egybe véve havonta több mint hatmillió forintos tiszteletdíjat és juttatást kap az adófizetők pénzéből.

Hatmilliós Jakab

Tiszteletdíj

A frakcióvezető a képviselői alap tiszteletdíj kétszeresének megfelelő összegű tiszteletdíjra jogosult.

2 421 600 forint

Személygépkocsi-használat

A frakció működési kerete terhére annak vezetője személyi, illetve hivatali célra személygépkocsi-használatára jogosult.

összege nem ismert

Budapesti hivatali lakás használata

A frakcióvezető - kérelmére - budapesti hivatali lakás használatára jogosult, ha ő vagy a vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozója Budapesten vagy közvetlen vonzáskörzetében nem rendelkezik ingatlannal. A képviselői alap tiszteletdíj 35 százalékát költheti erre a célra.

423 780 forint

Irodakeret

Az országos listán megválasztott képviselő az általa megválasztott településen irodai elhelyezésének biztosítására havonta legfeljebb az alap tiszteletdíj 70 százalékának megfelelő összeget költhet.

847 560 forint

Képviselői alkalmazotti keret

A képviselő tevékenységét az Országgyűlés Hivatala által finanszírozott személyek segítik - ezért a képviselő havonta az alap tiszteletdíj kétszeresének megfelelő összegű alkalmazotti keretre jogosult.

2 421 600 forint

Mobiltelefon-szolgáltatás igénybevétele

A képviselő jogosult havonta legfeljebb az alap tiszteletdíj 5 százalékának megfelelő összeg erejéig mobiltelefon-szolgáltatás igénybevételére, amelyhez az Országgyűlés Hivatala biztosít megfelelő készüléket.

60 540 forint

Összesen: 6 175 080 forint

(Az Origo összeállítása alapján)

Jakab, a Jobbikot Gyurcsány szövetségesévé tevő pártelnök 2,4 millió forintot keres, 847 ezerért bérelhet irodát és további 423 ezer forintot költhet lakhatásra, vagyis ennyi pénzből bérelhet magának ingatlant havonta - írja az Origo.

Emellett 2,4 millió forint áll rendelkezésére úgynevezett „képviselői alkalmazotti keret” révén, ebből az összegből pedig bőkezűen tud adni barátainak, rokonainak és szövetségeseinek.

A politikust (nyíltan náci) sofőr szállítja egy többmilliós autóval, valamint korábban azt is bemutattuk, hogy a rendelkezésre álló havi összegből milyen fényűző ingatlanokat és irodákat bérelhet Budapest legelőkelőbb negyedeiben, mint például a Várban vagy a Rózsadombon.

Jakab Péter évente közel 29 millió forintot is kereshet, eközben viszont néhány közeli szövetségesét és barátját is megjutalmazza. A 2,4 millió forintos havi keretből telik arra is, hogy valaki elkészítse számára kamu videóit, vagy felbéreljen egy propagandafotóst aki dokumentálja a kommunista pártvezetőket idéző hamis életvitelt.

Kapcsolódó írásaink