Belföld

Lapítanak a szocialisták

Az MSZP vezetői nem válaszolnak a feltett kérdéseinkre, arra sem, kaptak-e pénzt Czeglédytől a kampányban, és arra sem, ha nem, akkor miért nem jelentik fel Budai Gyulát

Az MSZP egymást érő kínos ügyei­ről, köztük arról kérdeztük Kunhalmi Ágnes társelnököt, hogy a kampányban vett-e át pénzt pártja számára Czeglédy Csabától, Gyurcsányék családi ügyvédjétől, amint azt a fideszes Budai Gyula állította egy nyilvános sajtótájékoztatón. Ha viszont nem, miért nem jelenti fel a kormánypárti képviselőt, miért nem kérnek helyreigazítást. Kunhalmi – Tóth Bertalan társelnökhöz hasonlóan – nem válaszol.

Lapítanak a szocialisták
Társelnökök lesütött szemmel. Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan is hallgat
Fotó: MH/Purger Tamás

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a napokban közölte, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, korábbi budapesti elnöke egy védett tanú állítása szerint az önkormányzati választás kampányában pénzt vett át a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabától.

Kunhalminak a következő kérdéseket és felvetéseket küldtük el: Megfelel-e ez a valóságnak, ha nem, miért nem jelentette fel Budai Gyulát, miért nem kért helyreigazítást azoktól a médiumoktól, amelyek közölték Budai szavait? Ha tanúként meghallgatnák Czeglédy büntetőperében, kijelentené-e büntetőjogi felelőssége tudatában is azt, hogy nem találkozott Czeglédyvel és nem vett át tőle kampánypénzt?

Mivel Kunhalmi a Pest megyei szervezetnél működtetett számlagyárakkal, mind a váci, mind az érdi eset kapcsán hivatalos tájékoztatást kapott a Pest megyei vezetéstől az MSZP választmányának elnökeként, megkérdeztük azt is, miért nem kezdeményezett a párton belül belső vizsgálatot, miért nem foglalkozott az üggyel az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa, miért nem értesítették a rendőrséget, miért nem tettek feljelentést? Továbbá miért hallgatnak a pártot rossz színben feltüntető ügyekről, miért nem cáfolják ezeket, miért nem indítanak rágalmazási pereket?

Van-e tudomásuk arról, hogy a BRFK-ra folyamatosan hívják be tanúként azokat az alapszervezeti elnököket, akiknek a nevében valaki pénzt vett fel a pártban? Ha így van, hová tűntek a feketepénzek?

A Tóth Bertalan pártelnök által kért diplomata-útlevéllel decemberben cigarettacsempészeten ért Legény Zsolt bűnügyét azzal zárták le, hogy kilépett a pártból. Miért hagyták futni? Miért nem indult fegyelmi eljárás azzal az Ujhelyi Istvánnal szemben sem, akiről bebizonyosodott, hogy 2014-ben hamis vagyonnyilatkozatot adott le, eltitkolta egy több tíz milliós értékű ingatlan haszonélvezeti jogát?

A legfrissebb Tóth Péter volt tápiószőlősi elnök ügye, akivel szemben tavaly kis értékű lopás és tizenöt rendbeli magánokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. Tóth rászorulóktól két mázsányi pékárut lopott, ezután a parlamenti frakció tanácsadójává nevezték ki.

A Szakács László országgyűlési képviselő irodájában elhelyezett kémkamerával kapcsolatban a rendőrség jogosulatlan adatszerzés alapos gyanújával indított eljárást. Miért hallgatnak erről is? Sőt, nemcsak hallgatnak, az MSZP házi internetes újsága, a Hírklikk A Magyar Hírlap lerántotta a leplet az évszázad kémtörténetéről címmel írt gunyoros cikkben próbálta a történéseket cáfolni, miközben a rendőrség hivatalos válaszban tudatta a Hír TV-vel a bűntetőeljárás megindítását.

Kunhalmi Ágnes korábban azt állította, az egész családja baloldali, ám egy internetes portál később arról írt, hogy édesapja az önkormányzati választáson képviselőjelöltként a Fidesz színeiben indult. Igaz ez? – tettük fel a kérdést.

Végezetül azt tudakoltuk Kunhalmitól, ezzel a pedigrével részt kíván-e venni a hatpárti baloldali együttműködésben Tóth Bertalannal, a botrányos ügyek eltussolásában segédkező Harangozó Tamással, az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság elnökével és Molnár Zsolt pártigazgatóval együtt?

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom