Belföld

Harminc napra ingyenes lesz az internet a digitális oktatásban részt vevőknek

Márciusban az általános iskolás diákoknak és tanáraiknak harminc napra ingyenes lesz az internet, ugyanúgy, mint azoknak a tanulóknak és pedagógusoknak, akiknek korábban a járványhelyzet miatt digitális oktatásra kellett átállniuk – tájékoztatott közösségi oldalára feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Harminc napra ingyenes lesz az internet a digitális oktatásban részt vevőknek
A digitális oktatásban részt vevőknek továbbra is a szolgáltató felé kell jelezniük, hogy igénylik az ingyenes szolgáltatást (képünk illusztráció)
Fotó: Pexels

Nehéz, de szükséges döntés volt a járvány megfékezésének érdekében, hogy az általános iskolákat átállítsuk a digitális oktatásra a következő hetekben. Tudjuk, hogy ez többlet erőfeszítést, újabb megoldandó feladatokat jelent a gyerekeknek, a pedagógusoknak és nekünk, szülőknek is. Éppen ezért a kormány ebben a nehéz helyzetben is ott áll a családok mellett, hogy mérsékelje a terheket - mondja videójában Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő kiemeli, a digitális oktatásban részt vevőknek továbbra is a szolgáltató felé kell jelezniük, hogy igénylik az ingyenes szolgáltatást, amit a következő számlán írhatnak jóvá. A kedvezmény a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is érvényes és egyetlen tartózkodási helyen lehet igénybe venni.

A következő időszak mindannyiunk számára nehéz lesz, de annak reményében döntött a kormány a szigorításokról, hogy húsvétkor már újra tudjuk indítani az életet – zárja videóját Szentkirályi Alexandra.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink