Belföld

Elkezdődtek a baloldali leszámolások

Márki-Zay Péter a kormányfőcasting mellett az egyéni választókerületekben is okozhat némi fejfájást Gyurcsánynak

„Szomorú, hogy Szigetszentmiklóst korábban az összefogás zászlajával megnyerő baloldali koalíció ma már egymás embereinek leszámolásával van elfoglalva” – mondta lapunknak Vántsa Botond önkormányzati képviselő, a Fidesz helyi elnöke azt követően, hogy kiderült, Gödhöz hasonlóan itt is egymás ellehetetlenítése köti le a Gyurcsány-koalíció tagpártjait.

Elkezdődtek a baloldali leszámolások
Márki-Zay Péter
Fotó: MH

Legutóbb azért estek egymásnak, mert a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalomban (MMM) politizáló Nagy János polgármester indok nélkül rúgta ki DK-s alpolgármesterét, Jószai Attilát. Bár minap lejárt a kormányhivatal döntésének határideje, miszerint a városvezető köteles lenne visszahelyezni helyettesét pozíciójába, ezt nem tette meg, így itt is a bíróságon folytatódik az ügy. „A lassan egy éve fennálló baloldali csatazajban a polgármester a törvényességet sem tartja szem előtt” – kommentálta a történteket Vántsa.

A helyi botrányok mozgatórugói a 2022-es országgyűlési voksolások lehetnek, hiszen most már az MMM-es Nagy János is belebegtette indulási szándékát a baloldali előválasztáson. Úgy tudjuk, erről akkor születhet hivatalos döntés, ha az MSZP nem indítja a 2018-ban már egyszer rajthoz állt, de vereséget szenvedő Stefanik Zsoltot, akit a párt halászteleki és százhalombattai csoportja ismét támogat a jelöltségben, csupán a szigetszentmiklósi nem. A DK viszont a jelek szerint nagy energiákat fektet a választókörzetbe.

A héten nem csak Varju László, a párt országgyűlési képviselője látogatott el Miklósra – hogy kiálljon a menesztett alpolgármester mellett –, hanem Gyurcsányné Dobrev Klára kormányfőjelölt-aspiráns is, aki kampánykörútján találkozott az előválasztáson hivatalosan is induló képviselőjelöltjükkel, Jószai Teodórával. Tehát, ha Nagy János elindul, nem csak a virtuális térben feszülhet egymásnak a Márki-Zay Péter-féle mozgalom és a Gyurcsány-párt, hanem Szigetszentmiklóson is.

Egyébként időközben Dobrev Klára is megfertőződött koronavírussal, ezt maga tudatta a Facebook-oldalán. Azt írta, rutinszerűen jár teszteltetni, és a pénteki tesztje pozitív lett, belázasodott, és fáj a feje. Közölte, otthon marad kényszerpihenőn. Így egyelőre félbeszakad Gyurcsányné országjárása.

Kapcsolódó írásaink