Belföld

Hollik: Járványhelyzetben is felelőtlen a baloldal

Nagy felelőtlenség ebben a nehéz helyzetben, hogy a baloldal megint össze-vissza beszél a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban - közölte Hollik István legújabb bejegyzésében, melyet pénteken tett közzé a Facebookon.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója rámutatott: miközben mindenki a járvány harmadik hulláma ellen harcol, a baloldal szemmel láthatóan össze-vissza beszél.

„Hiába figyelmeztettek például már hetekkel ezelőtt a szakemberek a járvány következő hullámára, a baloldaltól nem győztük hallgatni, hogy ennek ellenére sürgősen ki kellene nyitni az országot” - emlékeztetett Hollik, aki idézte is Jakab Péter egyik parlamenti felszólalását, melyben a Jobbik elnöke éppen a nyitást kéri számon, illetve Fekete-Győr András szavait, miszerint a Momentum elkészített egy nyitási tervet. Hasonló hangnemben nyilatkozott Ujhelyi István az MSZP politikusa is.

„Mindezek után van olyan baloldali párt, amely a bejelentett intézkedéseket kevesli. Van, aki sokallja. Karácsony Gergely főpolgármester meg éppen egyetért vele. Ahányan vannak, annyifélét beszélnek. Ez nem segíti a védekezést. Ezért jó lenne, ha végre megértenék Gyurcsány Ferencék, hogy a védekezés nem politikai kérdés. Ha a szakemberek azt mondják, hogy most azért kell zárni, hogy minél hamarabb nyithassunk, akkor ezt a baloldalnak is el kéne fogadnia, ahelyett, hogy az oltás ellen kampányolnak és össze-vissza beszélnek” - mondta Hollik.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink