Belföld

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését

Világszerte, így Magyarországon is erőteljesen emelkedik a megbetegedések és halálozások száma a koronavírus-járvány harmadik hullámában a vírusvariánsok, egyebek között a brit mutáció megjelenése miatt. Az egyre növekvő számú koronavírusos betegek folyamatos ellátásának biztosítása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken délután utasítást adott ki valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az országos mentőszolgálat vezetője részére az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztéséről.

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését
A miniszter elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A miniszter korábban, a járvány kedvező alakulásának köszönhetően, február 3-tól rendelte el az egynapos sebészeti ellátások újraindítását, amelyet – tekintettel a vírusvariánsok fokozott terjedési képességére – most azonnali hatállyal visszavont.

A visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja. Minden időben hozott döntés és korlátozó intézkedés életeket ment. „Az egészségügyi rendszerünk eddig is rugalmasan alkalmazkodott a hazai járványhelyzethez, a kórházban dolgozók lassan egy éve a frontvonalban helytállnak, és küzdenek a koronavírus-fertőzött betegekért. A miniszter ezen rendelete is a magyar emberek biztonságos ellátása és egészségének megóvása érdekében született” - olvasható az Emmi közleményében.

Kapcsolódó írásaink