Belföld

Hallgatnak az MSZP-ben a nagykátai kémkameráról

A rendőrség lefoglalta a számítógépet, és kihallgatta a volt tápiószőlősi elnököt, Tóth Pétert, aki tanúk szerint rejtett kamerát helyezett el egy országgyűlési képviselő irodájában

A nagykátai rendőrkapitányság tegnap kihallgatta Tóth Pétert, az MSZP tápiószőlősi alapszervezetének volt elnökét, házkutatást tartott a Szakács László országgyűlési képviselő által bérelt irodában, ahol lefoglalta azt a számítógépet is, amelyen a kémkamera felvételeit rögzíthették – értesültünk. Tóth Pétert Tóth Bertalan társelnök, az MSZP parlamenti frakcióvezetője tanácsadóként alkalmazta.

Hallgatnak az MSZP-ben a nagykátai kémkameráról
Harangozó Tamás (balra) nem folytatta le a fegyelmi eljárást Tóth Bertalan (jobbra) nagykátai helytartója ellen
Fotó: MH/Purger Tamás

Tóth Pétert lapunk is felhívta, kérdésünkre, hogy miért helyezett el Szakács László MSZP-s ország­gyűlési képviselő irodájában rejtett kamerát, úgy felelt: „Úgy ahogy van, engem ez a dolog nem érdekel, a telefonszámomat pedig felejtsék el.” A helyiségben felfedezett kémkamerát az iroda szívességi használója, a Barátság Klub egyik tagja találta meg múlt pénteken, az illető feljelentést is tett. A volt tápiószőlősi elnök – mint azt tegnap megírtuk – tanúk elmondása szerint azt közölte a Barátság Klub több tagja jelenlété­ben, hogy a budapesti pártközpont utasítására helyezte el a kamerát – mondta forrásunk.

Erről Fábry Béla, az MSZP Pest megyei elnöke hétfőn tájékoztatta Molnár Zsolt pártigazgatót, aki azt javasolta, hogy a megyei szervezet tegyen feljelentést, ám kedd reggelre a kamera eltűnt az irodából. Mint megtudtuk, két videófelvétel is készült a rejtett kamera elhelyezéséről, amelyeket a megtalálást követően a feljelentő a feljelentéshez csatolt.

Tóth Pétert az MSZP Pest megyei szervezete tavaly nyáron kizárta, ám a Harangozó Tamás vezette Országos Etikai és Egyeztető Bizottság nem folytatta le vele szemben az eljárást, törölte a kizáró határozatot. A tápiószőlősi elnökkel szemben azért indult fegyelmi eljárás, mert a rábízott élelmiszer-adománnyal nem tudott elszámolni.

Az ügyben telefonon és írásban is kerestük az MSZP társelnökét, Tóth Bertalant, illetve Molnár Zsolt pártigazgatót, de megkeresésünkre lapzártánkig nem válaszoltak.

Budai Gyula: Czeglédy pénzt adhatott át Kunhalmi Ágnesnek

A Czeglédy Csaba és társai ügyében újraindult büntetőperben a szerdára kiírt tárgyalási nap elmaradt a Kecskeméti Törvényszéken, miután az ügy valamennyi vádlottja beteget jelentett. A vádirat szerint a DK-s politikus társai­val csaknem 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Budai Gyula, a Fidesz ország­gyűlési képviselője ennek kapcsán a Hír TV-ben úgy fogalmazott, egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferenc bűnöző ügyvédje újra trükkök százaival próbálkozik, hogy elhúzza bírósági ügyét, amíg el nem tud indulni a 2022-es választásokon.

Budai Gyula arról is beszélt, szerinte milyen módon fizetik meg Czeglédy hallgatásának árát. Ennek kapcsán kifejtette, két fővárosi önkormányzatnál, Újbudán és Erzsébetvárosban az önkormányzati választások óta több mint százötvenmillió forintot fizettek ki a Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodának.

Budai közérdekű adatigényléssel fordult a két önkormányzathoz, hogy ténylegesen milyen munkát végzett az ügyvédi iroda, amelyben Czeglédy munkát sem végezhet, mivel a Vas Megyei Ügyvédi Kamara felfüggesztette ügyvédi tagságát. Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester csupán a teljesítésigazolásokat küldte el válaszként, míg László Imre újbudai polgármester nem válaszolt a megkeresésére. Budai megemlítette, tanú van rá, hogy Czeglédy Csaba pénzt adott át Kunhalmi Ágnesnek, az MSZP társelnökének a párt budapesti kampányának finanszírozására.

(BK)

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom