Belföld

Fidesz: Gyurcsányék a köztörvényes Czeglédynek falaznak

Elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal továbbra is falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának - mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki videonyilatkozatában.

Fidesz: Gyurcsányék a köztörvényes Czeglédynek falaznak
Az elítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodája folyamatosan kapja a zsíros szerződéseket
Fotó: Facebook/Czeglédy Csaba

A fideszes politikus úgy fogalmazott: „Gyurcsány Ferenc parancsba adta, hogy még a baloldali képviselőjelöltekkel szemben is olyan elvárásokat támasszanak, hogy Czeglédy indulhasson az előválasztásokon, ez az úgynevezett Czeglédy-klauzula”.

A kormánypárti politikus ismertetése szerint a baloldali jelöltekkel szemben támasztott mimimumkövetelmény az, hogy a jelölt ne álljon a büntetett előélethez fűződő hátrány hatálya alatt. „A Czeglédy-klauzula lehetővé teszi Czeglédy Csabának, hogy Szombathelyen képviselőjelöltként el tudjon indulni a választásokon” - jegyezte meg.

A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal továbbra is falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának

„Gyurcsányék az elmúlt években mindent megtettek, és arra játszottak, hogy a Czeglédyvel szemben indult büntetőeljárást megakasszák, megszüntessék” - jelentette ki, példaként említve, hogy ezért Czeglédy Csabát 2019-ben a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájára is feltették, így Czeglédy Csabának mentelmi joga lett és vele szemben megszünteték a büntetőeljárást.

Budai Gyula kiemelte: „a maffiabaloldal kijátszotta a törvényeket és ezért csak a héten tudott folytatódni a Czeglédy elleni büntetőeljárás a Kecskeméti Törvényszéken”.

Bajkai: Niedermüller mondja fel az erzsébetvárosi önkormányzat szerződését Czeglédyvel!
 

Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön arra szólította fel Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármestert, hogy haladéktalanul mondja fel az önkormányzat Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött szerződését, és ne károsítsa tovább a kerület büdzséjét.  

Bajkai István az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Czeglédy Csaba ügyvédi irodája jelentős megbízásokhoz jutott DK-s önkormányzatoktól, így a VII. kerületben közel 100 millió forintos megbízási szerződéssel rendelkezik.

A kormánypárti politikus megengedhetetlennek nevezte, hogy egy közpénzekkel gazdálkodó önkormányzat olyan ügyvédi irodát bízzon meg jogi képviseleti munkával, amelynek meghatározó tagja és képviselője, Czeglédy Csaba most több mint 6 milliárd forintos csalás vádjával áll büntetőbíróság előtt.  

Szerinte Niedemüller Péter és baloldali vezetőtársai azért bízták meg Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját Erzsébetváros jogi képviseletével, mert így kívánnak neki segíteni, így akarják az ügyvédi irodáját finanszírozni.

Hangsúlyozta: a Niedermüller Péter vezette önkormányzat jelentős megszorításokat alkalmaz és kedvezményeket von el a lakosságtól a mostani járványhelyzetben, azonban amikor a „haverokról” van szó vagy a „Gyurcsány család személyes ügyvédjéről”, akkor nincs spórolás, hanem csak egy szabály van: „a vörös segély érvényesül, egyik baloldali elvtárs segíti a másikat”.

Bajkai István azt sem tartja kizártnak, hogy Czeglédy Csaba bevételei esetleg pártfinanszírozást szolgálnak, hiszen - mint mondta - Czeglédy ügyvédi irodája szoros kapcsolatban áll a Dobrev és a Gyurcsány család által tulajdonolt és irányított Altus Zrt.vel.

Bajkai István emlékeztetett: Czeglédy Csabát 2003-ban a bíróság 1 év négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság gazdasági bűncselekmények, elsősorban adócsalás miatt. Azonban - tette hozzá - Czeglédy Csaba nem hagyott fel a bűnözői életmóddal, sőt ezt követően teljesedett ki a bűnözői karrierje, hiszen mostani büntetőügyében a vád szerint 22 bűntársával együtt „maffiamódszerekkel” felépített céghálót hozott létre, azért, hogy közpénzeket csaljon el.

Kapcsolódó írásaink