Belföld

Felháborító a baloldal komolytalansága

A baloldali pártok hónapok óta tartó hadjáratot folytatnak a keleti gyártású vakcinákkal szemben, azonban a Gyurcsány-koalíció politikusai közül többen már a kínai védőoltás beadatása mellett érvelnek.

Felháborító a baloldal komolytalansága
Kunhalmi Ágnes
Fotó: MH/Purger Tamás

A baloldal eddig igyekezett bizalmatlanságot kelteni a kínai vakcina iránt. A véleményük időközben annyiban változott, hogy a harmadik hullám megérkezett, el kellett volna kerülni, de nem tudtuk elkerülni.

Megjöttek a mutánsok, ami nagy szívfájdalmamra a gyerekeket és az ifjú korosztályt támadja nagyon agresszíven – mondta az MSZP társelnöke az ATV Startban.

Ha jónak tartják a kínaiak a vakcinájukat, akkor beadhatnák az Európai Gyógyszerügynökséghez engedélyeztetni – mondta Kunhalmi Ágnes, aki szerint az EMA a bizalmat jelentette a magyar társadalomban nagyon sokáig, még mindig a többség azt fogadná el legszívesebben.

Ezzel továbbra is csak az a probléma, hogy ez az orosz, illetve a kínai állam dolga lenne, Magyarország nem fordulhat ezzel az EMA-hoz.

Azon az állásponton vagyok most már, hogy a be nem adott vakcina a legkárosabb – tette hozzá az MSZP társelnöke.

Ugyanígy nyilatkozott Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is, aki nem sokkal ezelőtt még azt mondta, hogy az orosz és a kínai oltóanyag veszélyes is lehet.

Kapcsolódó írásaink