Belföld

Már az orvosi kamarának is sok az, amit Gyurcsány embere csinál

Etikai vizsgálatot indít a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a DK egészségpolitikusának, Komáromi Zoltánnak a vakcinaellenes kijelentése miatt, ám a szervezet elnöke, Kincses Gyula – aki korábban maga is a DK elnöke mellett politizált, hiszen Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt volt egészségügyi államtitkár – orvosként nem akarta elmondani a véleményét kollégája megnyilvánulásáról. De mondatai inkább elhatárolódásnak tűntek. Emellett Kincses Gyula a Pesti TV-ben egyértelműen állást foglalt a kínai vakcina mellett.

Már az orvosi kamarának is sok az, amit Gyurcsány embere csinál
Eljárás indulhat a gyurcsányista Komáromi Zoltán ellen
Fotó: Hírtv.hu

Kincses Gyula a Pesti Riporter adásában közölte, a MOK-ot nagyon zavarja, hogy túlpolitizálták a vakcinakérdést - számolt be az Origó. A szakember mindezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a korábban vezetése alatt álló Magyar Orvosi Kamara közleményben tudatta, hogy amíg nincsen magyar dokumentáció a keleti vakcinák alkalmazásáról, addig nem tudják azt nyugodt lelkiismerettel ajánlani a betegeknek. Most viszont már más a helyzet, erre utalt, hiszen magyar szakemberek megfelelő engedélyt adtak.

A kínai vakcina kapcsán így fogalmazott, hogy az a jó vakcina, amit beadnak. 

Kincses Gyula kifejtette továbbá, véleménye szerint nincs különbség az engedélyezett vakcinák között, illetve ha van, az szakmai különbség, és nem politikai hovatartozástól függően kell választani azok közül.

Hozzátette: az alkalmazási leírás mondja meg, hogy melyik kinek adható, és ennek megfelelően kell eljárni.

Objektum doboz

Kincses Gyula kiemelte azt is, hogy a MOK-ot nagyon zavarja, hogy túlpolitizálták a vakcinakérdést. Hozzáfűzte, hogy bármilyen vakcina vagy gyógyszer engedélyezése hosszú idő, de ebben a mostani helyzetben nem lehet ennyit várni, lépéskényszer van.


Eljárás indulhat a gyurcsányista Komáromi ellen

Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa a minap az ATV-ben nem értett egyet azzal, hogy a betegségnél bármelyik vakcina jobb lenne. Komáromi praktizáló orvos is amellett, hogy Gyurcsány elkötelezettje, így kijelentése nem véletlenül okozott óriási felháborodást.

A neves idegsebész professzor, Csókay András például a MOK elnökének írt levelében azt kérte, indítsanak etikai eljárást Komáromi ellen, valamint határolódjanak el politikai tevékenységétől. Komáromi Zoltán ugyanis maga ismerte el, hogy elbizonytalanítja a betegeit a kínai oltóanyaggal kapcsolatban, politikai agitációja pedig emberéletekbe kerülhet.

Kincses Gyula, aki korábban szintén Gyurcsány Ferenc mellett politizált, elmondta, hogy ha bejelentés érkezik hozzájuk, kötelességük elindítani az etikai vizsgálatot, és ezt most is megteszik, ám arra a kérdésre, hogy orvosként mit gondol Komáromi kijelentéséről, szűkszavúan annyit mondott: szerinte az politikai indíttatású volt, és a MOK nem pártolja, ha bárki bármilyen vakcináról lebeszéli a betegeket, hiszen nem lehet előre tudni, hogy annak milyen következménye lesz az emberi életre.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom