Belföld

Czeglédy és bandája a igazságszolgáltatás lassítását akarják

A Fidesz szerint Czeglédy Csaba és „bandája” mindent megtesz, hogy lassítsa és gátolja az igazságszolgáltatást és a bírósági eljárást.

Czeglédy és bandája a igazságszolgáltatás lassítását akarják
Czeglédy és bandája mindent megtesz az igazságszolgáltatás lassítása érdekében
Fotó: MH/Purger Tamás

Budai Gyula szerdán az lapunkhoz eljuttatott videonyilatkozatában felidézte: Gyurcsány Ferenc adócsaló ügyvédjét, Czeglédy Csabát kétszer már elítélte a bíróság adócsalásért. Czeglédy Csabának most újra bíróság elé kell állnia, mivel a vád szerint diákszövetkezeteken keresztül szivattyúzta ki a pénzt, kihasználva és megkárosítva ezzel a jóhiszemű diákokat.

A kormánypárti politikus rámutatott: az eltűnt hatmilliárd forintról a mai napig nem lehet tudni, hogy hova került. Az sem zárható ki, hogy a DK és az MSZP pártkasszájába vándoroltak ezek a pénzek - jegyezte meg.

Hozzátette: kedd óta az is nyilvánvalóvá vált, hogy Czeglédy Csaba és bandája mindent megtesz annak érdekében, hogy lassítsa és gátolja az igazságszolgáltatást és a bírósági eljárást.

Ezt bizonyítja az is, hogy kedden sem tartottak érdemi tárgyalást, mert egyetlen vádlott sem jelent meg. Eközben Czeglédy Csaba - Facebook bejegyzésének tanúsága szerint - „kedélyesen futóedzést tartott”. Ez is mutatja a gátlástalanságát - mondta Budai Gyula

A fideszes politikus szerint sokat mondó az is, hogy Gyurcsány Ferenc továbbra is kiáll az adócsaló ügyvédje, Czeglédy Csaba mellett. Ezt bizonyítja, az is, hogy a szombathelyi választókerületben jelöltként fogják indítani Czeglédyt - mutatott rá.

Simicskó: Újbuda baloldali vezetése haladéktalanul mondja fel az ügyvédi szerződést Czeglédy Csabával!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője felszólítja Újbuda baloldali önkormányzati vezetését, hogy haladéktalanul mondja fel a Czeglédy Csabával kötött ügyvédi megbízási szerződést.

Simicskó István szerdán az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában úgy fogalmazott: tudják, hogy több 10 millió forintot költenek el erre a célra, számos kerületben van megbízási szerződése Czeglédy Csabának, Gyurcsány Ferenc ügyvédjének. Tudják milyen múltja van, számos esetben diákokat, munkavállalókat csapott be, ezért függesztette fel az ügyvédi kamara a tagságát is - mondta a képviselő.

Hozzátette: erkölcsileg és morálisan is kifogásolható, hogy vele szerződést kössön közösségi munka segítésére, ügyvédi feladat ellátására, okirat szerkesztésre és egyéb más feladatokra bármilyen önkormányzat. Ez méltatlan és felháborító - jelentette ki a kormánypárti politikus.  

Simicskó István hangsúlyozta, nyomatékosan kérik Újbuda baloldali vezetését, hogy mondja fel a vonatkozó szerződést. A megbízás szerinte kicsit olyan, mintha „kecskére bíznánk a káposztát”.

Fidelitas: Betegségre hivatkozva nem jelent meg a bíróságon

Március 2-án Gyurcsány Ferenc ügyvédje Czeglédy Csaba betegségre hivatkozva nem jelent meg a bíróságon, ahol bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják - írja a Facebook-on a Fidelitas.

Ugyanezen a napon, Gyurcsány feleségével, Dobrev Klárával találkozott - tették hozzá.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink