Belföld

Baán László: A beoltottság növekedése, megvalósulása a legfontosabb

Vakcinainfó

A harmadik hullám miatt súlyosbodó járványhelyzetben az oltás a kilábalás reménye és megvalósulása a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa szerint.

Baán László lapunknak hangsúlyozta, jelenleg a beoltottság növekedése a legfontosabb. „Nyilvánvalóan a vakcina jelenti a megoldást ebben a szörnyű járványban, hiszen a vírus nem adja fel, mindig új mutációi jelentkeznek, emiatt nem pontosan látjuk a végét sem” – emelte ki Baán László.

A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria igazgatója azt is elmondta, reményei szerint április–májusban már kinyithatnak majd a kulturális intézmények. Mint ahogy a miniszteri biztos fogalmazott lapunknak, május közepére tervezik az első nagy időszaki kiállítást, a londoni Tate-tel közösen rendezett tárlatot a preraffaelitákról.

„Egészen különleges lesz, látványos remekművek sokasága fog eljönni. Bár korábban találtuk ki, de a Vágyott szépség cím szimbolikussá vált a pandémia miatt, így a kultúra egészéről, az újranyitásról is fog szólni a kiállítás” – magyarázta az újranyitási tervük részleteit Baán László.

Kapcsolódó írásaink