Belföld

Felháborító, amit a baloldal állít a vakcinákról

A baloldal vakcinákkal kapcsolatos megnyilatkozásait bírálta a Fidesz képviselője napirend előtt, az Országgyűlés hétfői ülésén.

Felháborító, amit a baloldal állít a vakcinákról
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Böröcz László szerint amit a baloldal állít a vakcinákról, azzal aláássa a bizalmat, szándékosan hazudik, ami felháborító.

Közölte: nem igaz, hogy a Moderna-vakcinákból le lehetne hívni másfélmillió adagot most. A kormány mintegy 20 millió adagot kötött le az EU-ban, ebből azonban eddig egymillió sem érkezett meg - mondta.

Úgy vélte, a baloldal folyamatosan igyekszik aláásni a bizalmat a kínai és az orosz vakcinát illetően, pedig a szakemberek szerint bármilyen oltóanyag jobb, mint anélkül lenni. Mielőbb le kell küzdeni a járványt, és ha nincs vakcina, ez sokáig eltarthat - mutatott rá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy válaszolt, már ötféle vakcinával zajlik az oltás Magyarországon, és a szakemberek szerint mindegyik biztonságos.

Az államtitkár köszönetet mondott az oltási programban részt vevőknek és azoknak is, akik regisztráltak oltásra. Azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak, plusz pénzt kapnak - fűzte hozzá.

Megjegyezte: Brüsszelben valamit nagyon elszúrtak a vakcinákkal kapcsolatban, a sürgősség szempontját nem kellően vették figyelembe.

Kitért rá: a baloldal azt állítja, hogy van másfélmillió Moderna-vakcina, amelyet a kormány nem kötött le. De ezt decemberre szállították volna le, vagyis olyan oltóanyagért kampányol a baloldal, amely háromnegyed év múlva érkezne meg - mondta. Hozzátette: ha azt tennék, amit a baloldal kér, kevesebb vakcina lenne Magyarországon.

„Nincs új az őszödi nap alatt”

Varju László (DK) arról beszélt: Dobrev Klára, a DK EP-képviselője „lebuktatta” az Orbán-kormányt, és bebizonyította, hogy a kabinet nem hívta le a Nyugat-Európából leköthető oltásmennyiséget, ezzel emberi életeket kockáztatva.

Azt is bírálta, hogy a kormány döntése miatt az oltási igazolásban nem szerepel majd, kit, milyen vakcinával oltottak be. Szerinte ez lezárhatja a határokat a magyarok elől, és nehéz helyzetbe hozhatja a munka miatt ingázókat.

Dömötör Csaba, úgy reagált: „nincs új az őszödi nap alatt, a Gyurcsány-család hazudik”. Szerinte a képviselő olyan vakcinákról beszélt, amelyeket decemberben szállítanának le.

Azzal vádolta a baloldalt, hogy nagy erőkkel „beleállt” az oltásellenességbe, és aláássa a vakcinákkal kapcsolatos bizalmat, miközben politikusaik „sutyiban” maguknak azért beadatják az oltást.

„Hol van a baloldali felelőtlenség határa?” - tette fel a kérdést. Úgy értékelt: ahogyan az őszödi beszéd, úgy ez a viselkedés is beleég majd a magyarok emlékezetébe.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom