Belföld

Orbán Viktor megkapta a védőoltást

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Orbán Viktor.

Orbán Viktor megkapta a védőoltást
Orbán Viktor megkapta a védőoltást
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő erről néhány fotót osztott meg a közösségi médiában vasárnap. Eszerint a miniszterelnök a Sinopharm védőoltását kapta meg az 55. számú oltóponton, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján.

Objektum doboz

A kormányfőt az oltás beadása előtt megvizsgálták, megmérték a testhőmérsékletét és kikérdezték. A miniszterelnöknek az oltást végző orvos elmondta, hogy kínai vakcinával tudják beoltani. „Sárkány ellen sárkányfű” - kommentálta Orbán Viktor a bejelentést, amit az orvos azzal kommentált, hogy a legjobb oltóanyag az, amelyet már megkapott az ember.

Objektum doboz

„Érdemes hallgatni az okosabbra: Müller Cecília úgy döntött, hogy most már az operatív törzs tagjai is oltassák be magukat. Ez velem is megtörtént, azóta már itt vagyok, a Karmelita kolostorban és dolgozom” - mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy semmilyen mellékhatást nem tapasztal.

„Önök se féljenek. A harmadik hullám támad és erősebb lesz, mint amilyen az előző kettő volt. Kérem, regisztráljanak és oltassák be magukat, ez jelenti az egyetlen lehetséges védelmet. Úgy, ahogyan a Vajdaságban magyarok tízezrei, úgy itthon is már több ezren kaptuk meg a kínai oltást. Bízzanak a magyar szakemberekben” - kérte a kormányfő.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szombaton azt mondta, hogy az oltást külön javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek is.

Fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek azok bárhonnan is. Emellett a kormány és az operatív törzs tagjainak beoltását is fontosnak tartja. Az oltások ugyanis reményt adnak arra, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám, és véget érjen a pandémia - jelentette ki.

Pénteken Áder János köztársasági elnök is megkapta a Sinopharm-vakcinát. Az államfő az oltás után nyilatkozva arra kérte minden honfitársát, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, azt tegye meg.