Belföld

Gulyás: Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat

A Demokratikus Koalíció és a főpolgármester oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket, amit a baloldali lakájmédia készséggel és kritikátlanul kiszolgál - közölte vasárnap Facebook-posztjában Gulyás Gergely.

Gulyás: Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat
Fordult a kocka, most Karácsony kérdezhetné: „Feri, kiment mögüled az erő?”
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett: az Európai Bizottság elrontotta a vakcinabeszerzést még a Brüsszelt szinte soha nem kritizáló német kormánypártok szerint is, ezért áll Európa rosszabbul, mint az Egyesült Államok, Anglia, Izrael vagy Szerbia.

„Magyarország a péntek este engedélyezett Janssen vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből, ami másfélszer többe mint hazánk teljes lakossága. A kormány minden uniós vakcinát lekötött, amit a gyártók idén októberig vállaltak kiszállítani. Hiába, az uniós beszerzésű vakcinák lassan érkeznek” - mutatott rá a tárcavezető, aki nehezményezi, hogy mindezek után Karácsony Gergely főpolgármester olyanokat ír, hogy “ha a kormánynak nem kell az a másfél millió vakcina, amelyet eddig nem hívtak le az uniós beszerzési programban, akkor azt adják oda a fővárosnak. Adják ide ezt a másfél millió vakcinát és mi beoltjuk Budapestet.”

Gulyás emellett nehezményezi, hogy Gyurcsány pártja ugyanakkor azt állítja: “a kormány tudatosan nem rendelt elegendő az uniós vakcinából, hogy tovább folytassa az EU-ellenes kampányt.”

„Gyurcsány és Karácsony egy gyékényen árul, a DK és a főpolgármester nyilatkozata megtévesztő és tisztességtelen. Az említett másfél millió Moderna vakcinát 2021 decemberében szállítaná Brüsszel. Az oltásellenes baloldal főpolgármestere lehet, hogy csak idén decemberben szeretné megkezdeni a budapestiek oltását, de szerencsére nem a baloldal feladata a vakcinabeszerzés. Ha az övék lenne most 700 ezerrel, májusig 7 millióval kevesebb vakcina állna Magyarország rendelkezésére. Tényszerű állítás: ha a baloldal lenne kormányon, kevesebben lennének védettek és többen halnának meg” - hangsúlyozza Gulyás Gergely.

A miniszter szerint eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben. „A főpolgármester pedig vagy csak decemberben kezdené meg az oltást, vagy tudatosan akarja becsapni az embereket a vakcinabeszerzésekről” - tette hozzá.

Objektum doboz

„A Gyurcsány-koalícióról eddig is tudtuk, hogy oltásellenesek. Akik ilyen nyilatkozatokat tesznek, azokról joggal feltételezzük, hogy valójában abban érdekeltek, hogy a járvány elhúzódásából politikai tőkét kovácsoljanak. Úgy látszik mégis azt a stratégiát követik, amit Krekó Péter, a baloldal vezető politikai elemzője januárban kikotyogott Brüsszelben. Bár Gyurcsány Karácsony Gergelyre a cigis ávós szerepét osztotta, most mégis botot ragadott. Legalább arra az időre érdemes lenne letenni, amíg az ország erejét megfeszítve küzd a járvány ellen” - szögezte le Gulyás Gergely.

Kapcsolódó írásaink