Belföld

Baranyiék feledtetnék a nemzeti emléknapokat

Kötődés nélkül

Baranyiék megfeledkeztek a kommunizmus áldozatainak emléknapjáról – hívta fel lapunk figyelmét Gyurákovics Andrea, Ferencváros Fidesz–KDNP frakciójának vezetője.

Baranyiék feledtetnék a nemzeti emléknapokat
Baranyi Krisztina
Fotó: MH/Katona László

A IX. kerületi önkormányzat nem szervezett megemlékezést, a baloldal által támogatott Baranyi Krisztina polgármester csütörtökön estefelé rakott fel Facebook-oldalára egy posztot, amelyben azt kritizálta, hogy „külön emlékezünk a kommunizmus és külön a nácizmus áldozatairól, pedig valójában ez a két diktatúra azonos tőről fakad”, megemlítette Kertész Imre Sorstalanság című művét, és némileg sajnálkozott azon, hogy „sokaknak a mai nap csak a kommunizmus áldozatairól szól”.

A mindent összemosó ideológia mellett még egy lehetséges magyarázat van az elmaradt megemlékezésre Gyurákovics Andrea szerint. A kormánypárti képviselő felidézte, hogy tavaly október 6. kapcsán hasonló helyzet állt elő, akkor Döme Zsuzsanna Suzi, Baranyi kutya párti, kultúráért felelős alpolgármestere ezt azzal magyarázta, hogy az aradi vértanúk napjának, a nemzeti gyásznapnak „nincs kerületi kötődése”.

Kapcsolódó írásaink

Baranyi titkos büdzséje

Ā„Megint egyedül dönt a polgármester, a baloldali képviselőkkel sem egyeztet, törvények felett állónak gondolja magát”