Belföld

Szívinfarktust kapott a volán mögött, megbüntették a momentumos kerületben

A 74 éves budapesti asszony éppen az orvosához ment, amikor vezetés közben rosszul lett. Lehúzódott, mert érezte, hogy nyomni kezdett a mellkasa, majd megbüntették, mert a tilosban parkolt le.

Szívinfarktust kapott a volán mögött, megbüntették a momentumos kerületben
Botrányos büntetés a momentumos Soproni Tamás vezette kerületben
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A lap azt írja, a nő azt érezte, hogy nyomni kezdett a mellkasa, zsibbadt a karja, és olyan érzése volt, mintha kést vágtak volna a hátába. Megijedt a rosszulléttől, ezért autójával megállt egy kereszteződés után. Nem is figyelte, hová parkol le pontosan.

A nőhöz mentőt hívtak, bevitték a kórházba - írja a Blikk.

A közterület-felügyelők 15 ezer forintra megbüntették, mert nem tartotta be az ötméteres távolságot a kereszteződés után.

„Érthető, hogy megbüntettek, hiszen nem tudhatták, hogy mi történt. Ugyanakkor felháborítónak tartom, ahogyan beszéltek velem a közterületesek” - mondta felháborodva az asszony.

Először azt mondták, hogy vigyem be a zárójelentést és a háziorvostól egy igazolást, illetve írjak egy kérvényt. Amikor ez meglett, kioktattak, hogy márpedig ezt a büntetést ki kell perkálni. Ezután a férfi – mint kiderült, ő tette az autómra a büntetést – feletteséhez fordultam. Azt kértem, hogy vizsgálják ki az ügyet, és együtt hallgassuk vissza a hangfelvételt is, de ez sem történt meg - mesélte.

A lap megkereste a VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyeletet, ahonnan azt a választ kapták, hogy a méltányosságot csak a rendőrség ítélheti meg.

Kapcsolódó írásaink

Momentumos diktatúra Terézvárosban

ĀGyakorlatilag működésképtelenné vált a Soproni Tamás polgármester által korábban moslékkoalíciónak nevezett baloldali összefogás a VI. kerületben, egyre nő a feszültség