Belföld

Pusztítást és megszorítást hozhat a baloldal Józsefvárosra

Minden eddiginél több pénzből gazdálkodhat Józsefváros 2021-ben. Míg a korábbi években átlagosan 24 milliárd, úgy idén 28 milliárd forint áll rendelkezésére a baloldali Pikó András vezette kerületnek - írja a hírnyolc.hu. Sára Botond korábbi polgármester szerint az idei a pusztítás költségvetése lesz, ugyanis a rekord összegű állami támogatás ellenére fejlesztések nem, csak megszorítások várhatók.

Pusztítást és megszorítást hozhat a baloldal Józsefvárosra
Pikó András, Józsefváros balliberális polgármestere
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Mivel a veszélyhelyzet jelenleg is fennáll, a költségvetés elfogadását nem előzte meg képviselő-testületi vita, arról Pikó András polgármester egy személyben döntött.

A korábbi kerületvezető, a fideszes Sára Botond szerint a baloldal minden eddiginél több pénzből gazdálkodhat. Ez a többlet azonban szerinte sem a fejlesztésekben, sem a társasházak támogatásában, sem a közbiztonság, illetve a köztisztaság javításában nem mutatkozik meg.

A kerület leépítését 2019 végén kezdte a baloldal, azóta egyetlen fejlesztés nem indult, egyetlen társasháznak nem adtak érdemi támogatást, a közbiztonság egyre rosszabb, a közterületek egyre koszosabbak – állítja Sára Botond, hozzátéve: eközben intézményeket zártak be, új adóval akarták megsarcolni a józsefvárosiakat, szolgáltatásokat csökkentettek és szüntettek meg.

„15 hónap alatt úgy vertek el 15 milliárdot, hogy közben semmi nem történt Józsefvárosban. Miközben folyamatosan azt hazudják, hogy Józsefvárosnak nincs pénze, milliárdokat tüntettek el” – fogalmazott Józsefváros előző polgármestere.

Objektum doboz

A magyarázkodás ellenére és a baloldali hazugságkampánnyal szemben a költségvetésből világosan látszik, hogy 4 milliárd forinttal több áll rendelkezésre. Ez Sára Botond szerint óriási lehetőség lenne Józsefvárosnak, „a fejlődés helyett azonban józsefvárosiak idén is csak megszorításokra és pusztításra számíthatnak”.

Kapcsolódó írásaink