Belföld

Pörzse Sándor és Havas Henrik lebutázta a magyarságot

Pörzse Sándor korábbi jobbikos politikus és Havas Henrik baloldali újságíró a lehető legnagyobb egyetértésben gyalázta a magyarságot a jobbikos N1TV február 19-i adásában - írja a vasárnap.hu.

Pörzse Sándor és Havas Henrik lebutázta a magyarságot
Havas Henrik (b) és Pörzse Sándor a jobbikos tévé műsorában
Fotó: vasarnap.hu

Pörzse Sándor, aki korábban az Echo TV-n gyártott erősen jobboldali hangvételű műsorokat, majd Magyar Gárda-alapító és jobbikos országgyűlési képviselő lett, arról beszélt az adásban, hogy szerinte a Gyurcsány-kormány alatt volt „a legalacsonyabb” a magyar indentitás. Felidézte, többen voltak olyanok, akik akkoriban úgy élték meg ezt, hogy Wass Albertet olvastak, elmentek lovas íjászkodni, de szerinte ezt idővel kinövi az ember. Sokáig azt hitte, hogy a magyar a kiválasztott nép, de aztán a választások „megvilágosították”. 

„Ennyiszer becsapni egy népet, mint ahányszor a magyart becsapták, nem lehet, csak akkor, ha buta. Most már mást nem tudok mondani ” – fogalmazott Pörzse Sándor. Szavaival teljesen egyetértett Havas Henrik is, aki hozzátette: „A magyar, az buta”.

Havas ezt követően azt fejtegette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon, akiket „lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr”.

„És ezek most gyűlölik Budapestet, amely valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni” – zárta a monológját Havas Henrik.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink