Belföld

Vidnyánszky: Többen jelentkeztek, mint tavaly

Megosztó FreeSzFE

Noha a FreeSzFE-tüntetők és a háttérből uszítók mindent elkövettek a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetésének ellehetetlenítésére, a hangos propaganda ellenére csaknem ezerkétszáz fiatal jelentkezett az intézménybe – egyebek mellett erről is beszélt Vidnyánszky Attila, az SzFE-t fenntartó kuratórium elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Vidnyánszky: Többen jelentkeztek, mint tavaly
Vidnyánszky Attila
Fotó: MH/Purger Tamás

Mint kifejtette, a jelentkezők száma hetvennel, azaz öt százalékkal több a tavalyinál. Hozzátette, eddig mindössze négy hallgató hagyta ott a campust. Vidnyánszky szerint az új kuratórium ellen tiltakozó FreeSzFE Egyesület a színházi szakma megosztására törekszik, ennek érdekében elfoglaltak egy zeneiskola számára felújított épületet is.

Nehéz volt új tanárokat felkérni, sokan jelezték, hogy támogatják őket, mégsem vállalják a munkát, mert félnek attól, hogy azonnal elkezdenék gyalázni és megpróbálnák hitelteleníteni őket – mondta a kuratórium elnöke. Úgy fogalmazott, kiadták a parancsot, hogy földönfutóvá kell tenni bennünket, és ennél gyilkosabb szavakat nehéz elképzelni. Ezért aztán több tanár nevét nem mondják el, a külföldi vendégoktatókét sem, mert nemzetközi hadjárat indulna ellenük.

Kapcsolódó írásaink