Belföld

Nem igaz, hogy titkos alagút épülne az Aréna alatt

A Puskás Aréna cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek arról szóltak, hogy titkos alagút épülne a stadion alatt.

Nem igaz, hogy titkos alagút épülne az Aréna alatt
A Puskás Aréna
Fotó: KÖZTI

Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, a Jobbik korábbi alelnöke a közösségi médiában arról posztolt, hogy a Puskás-stadionba a kormányfő saját alagutat építtetne. Stummer azt is állította, hogy a kormány ezt a beruházást titkosíttatni akarta.

Az állítást a Puskás Aréna üzemeltetője kacsának minősítette és tényekkel cáfolta, ugyancsak a közösségi médiában téve közzé az ezzel kapcsolatos nyilatkozatát. Ebben az üzemeltető kiemeli: a Puskás Aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni, jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az Arénába.

„A felülvizsgálat eredménye: jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni” - szögezi le a közlemény, amely azt is tudatja, hogy a tervezett megoldás egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró.

„Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva. A költségekről a pályáztatás után az építtető köteles beszámolni a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának” - mutatott rá az üzemeltető.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom