Belföld

Nacsa: A védekezés nem lehet politikai kérdés

A járvány elleni védekezésben nem számíthatnak a baloldalra a magyar emberek - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője keddi videonyilatkozatában.

Nacsa: A védekezés nem lehet politikai kérdés
Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője
Fotó: Facebook

A kormánypárti politikus utalva az előző napi parlamenti voksolásra kiemelte: itt a járvány harmadik hulláma, ezt ők is tudják, mégsem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, a gyors és hatékony döntéshozatalt jelentő rendkívüli jogrendet.

Kiemelte: ha rajtuk múlt volna, hatályát veszítette volna több mint 70 rendelet, köztük a bértámogatás, a hitelmoratórium, az otthonfelújítási támogatás és az egészségügyi védekezéshez feltétlenül szükséges intézkedések.

Miközben a védekezéshez szükséges döntéseket nem támogatják, elbizonytalanítják az embereket az oltással összefüggésben. A politikus álságosnak nevezte, hogy kedden harmincöt javaslatot terjesztenek az elé a népjóléti bizottság elé, amit még mindig a „kamuvideós Korózs Lajosuk vezet”.

Objektum doboz

Nacsa Lőrinc értékelése szerint javaslataik - tartalomtól függetlenül - csak a kicsinyes politikai játszmájukat szolgálják.

Hozzátette: ha komolyan gondolnák, hogy részt vesznek a járvány elleni védekezésben, akkor az elmúlt egy évben nem az egészségügyben dolgozók támadásával, és a védekezés kritizálásával lettek volna elfoglalva.

A védekezés nem lehet politikai kérdés - jelentette ki a frakciószóvivő a kormánypártok véleményét összegezve.

Kapcsolódó írásaink