Belföld

Varga Judit: A zaklatás áldozatai nincsenek egyedül

Az Áldozatsegítő Központ tevékenységére hívja fel a figyelmet az igazságügyi miniszter hétfői Facebook-bejegyzésében, hangsúlyozva: a zaklatás áldozatai számára is van segítség.

Varga Judit: A zaklatás áldozatai nincsenek egyedül
Varga Judit
Fotó: MH

Varga Judit azt írta, a mai világban a zaklatásnak többféle formája elképzelhető. Sokan ismerhetünk is környezetünkben olyan embereket, akik zaklatás áldozatává váltak - fűzte hozzá.

Kiemelte, a legtöbben nem tudják, hogy ebben az olykor „kilátástalannak” tűnő helyzetben sincsenek egyedül. Az Áldozatsegítő Központ által indított Hétköznapi történetek című video- és podcastsorozat következő részében éppen erre a jelenségére hívják fel a figyelmet.

„Fontos, hogy ha környezetünkben bárki ilyen helyzetbe kerül, tudjuk, hogy mit kell tenni” - írta közösségi oldalán a miniszter, azt kérve: aki segíteni szeretne, ossza meg ezeket a videókat és szakértői tartalmakat, „hogy minél többen értesüljenek róla: van segítség”.

Objektum doboz

Zaklatás a mindennapokban

Az Áldozatsegítő Központ által indított videó podcast sorozat új részének témája a zaklatás. A zaklatás, amelynek rengeteg formája létezik, ezért sokszor különösen nehéz észrevennünk, hogy ennek áldozatai vagyunk. De nemcsak mi magunk, a környezetünkben is bárki lehet áldozat, csak nem figyelünk eléggé a jelekre.

Objektum doboz

A videóhoz egy szakértői elemzés is kapcsolódik, amely segít megmutatni, hogy mit tehetünk a kilátástalannak tűnő pillanatokban, milyen megoldások léteznek a problémára.

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom