Belföld

Fölösleges volt az ellenzéki pánikolás a Klubrádió helyzete kapcsán

Az NMHH elfogadta a hiánypótlást

Mellőzhető lett volna a Klubrádió hisztériakeltése, a médium pályázatának hiánypótlását ugyanis megfelelőnek ítélte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), miután az jelentkezett a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázat betöltésére.

Fölösleges volt az ellenzéki pánikolás a Klubrádió helyzete kapcsán
Párkányi Eszter
Fotó: Alapjogokért Központ

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ munkatársa lapunknak elmondta: „A Klubrádió ügye tipikus példája annak, amikor a bolhából elefántot csinálnak. A frekvencia sorsáról, összhangban a magyar és az uniós jogszabályokkal, nyílt, többszereplős pályázaton döntenek.”

Hozzátette: „Hiába próbálják tehát az ellenzéki pártok ezt az ügyet is a Magyarország elleni lejáratásra felhasználni, valójában csak hangulatkeltésről van szó. Kiderült azóta, hogy a Médiatanács elfogadta a rádió hiánypótlását a szerdán újraindult tenderen, és tartalmilag vizsgálja a Klubrádió pályázatát, amely egyedüliként indul a frekvenciáért.”

Ismert, hogy a Fővárosi Törvényszék február 9-i döntése értelmében nem hosszabbította meg a médium jogosultságát az általuk korábban használt, 92,9-es frekvenciára, ugyanis az NMHH szerint a Klubrádió hétéves működése alatt többször is megsértette a médiatörvényt.

Kapcsolódó írásaink