Belföld

Orbán Viktor gratuláló levelet küldött Balog Zoltánnak

Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levelet küldött Balog Zoltánnak abból az alkalomból, hogy a Dunamelléki Egyházkerület püspökét megválasztották a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökévé - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor gratuláló levelet küldött Balog Zoltánnak
Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

„Ma, amikor a világ azt várja el az egyháztól, hogy olyan eszméket kereszteljen meg, amelyeknek eszük ágában sincs megtérni, különösen nagy szükség van arra, hogy a reformáció magyar szellemi örökösei a Szentírás tanításainak megfelelően erőt, hitvalló bátorságot és összefogást mutassanak” - írta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kifejezte meggyőződését, hogy Balog Zoltánnak az elmúlt évtizedekben szerzett széleskörű tapasztalatai nagy segítségére lesznek „e nemes harcban”, és elnöki szolgálatának köszönhetően a magyar reformátusok közössége is még egységesebbé és erősebbé válhat.

Kapcsolódó írásaink

Valóságvesztés Karácsonyéknál

ĀA korábban csupán szakmaiatlannak, teszetoszának látszó baloldali városvezetés teljesen eltávolodott a tényektől, amelyek azt jelzik: Budapest anyagi helyzete stabil