Belföld

Az időhúzó manőverek után májusban áll bíróság elé Czeglédy Kecskeméten

Gyurcsányék ügyvédje a vádlottak padján

Március 2-án folytatódik Czeglédy Csaba és társai büntetőpere a Kecskeméti Törvényszéken, ám Gyurcsányék ügyvédjének, az elsőrendű vádlottnak a kihallgatása csupán május második felében kezdődhet meg – közölte lapunkkal a törvényszék sajtószóvivője.

Az időhúzó manőverek után májusban áll bíróság elé Czeglédy Kecskeméten
Czeglédy Csaba
Fotó: MH

Sárközy Szabolcs elmondta, a Szegedi Ítélőtábla Czeglédy vezető védőjét, Hankó Faragó Miklóst kizárta az eljárásból, így az elsőrendű vádlott védelmét helyettesként korábban is ellátó Pál Helga lép a helyébe, helyettesítője pedig Fodor Tímea lesz, aki Czeglédy társa a korábban közösen működtetett ügyvédi irodában, ő viszi a VII. kerületi önkormányzatnál a jogi képviseletet.

Az irodát eddig csaknem százmillió forinttal tömte ki a DK-s vezetésű önkormányzat. A szegedi táblabíróság ugyancsak kizárta Binszki József ügyvédet az eljárásból, mivel egy vádlott mellett egy tanú jogi képviseletét is ellátta. Binszki a szegedi közgyűlés DK-s frakcióvezetője, vele szemben a Szegedi Ügyvédi Kamaránál emiatt fegyelmi eljárás folyik. Amint azt megírtuk, a Vas Megyei Ügyvédi Kamara felfüggesztette Czeglédy kamarai tagságát. Czeglédy korábbi vezető védője, Hankó Faragó Miklós az eljárásjogi törvényt megszegve egy, a bűncselekményt beismerő, ellenérdekelt tanú segítőjeként is közreműködött.

A kizárási indítványok jogerős elbírálása miatt több mint fél évig húzódott a hatmilliárd forint költségvetési csalással, egy másik ügyben gazdasági csalással vádolt szombathelyi politikus büntetőpere. Czeglédy a DK EP-képviselőjelöltje volt 2019-ben, mentelmi joga szintén az eljárás jelentős elhúzódását eredményezte.

Kapcsolódó írásaink