Belföld

Új helyszínt keresnek maguknak az SzFE-s diákok

Mástól elorzott ajándék

Meghátráltak a FreeSzFE diákjai, és inkább lemondtak a baloldali önkormányzat kétes ajándékáról – nagyjából így értékelhető, hogy az egyesület tegnap bejelentette, a szemeszterük végén visszalépnek a Damjanich utcai épület bérlésétől, és új helyszínt keresnek maguknak.

Mint megírtuk, a jelenlegi baloldali városvezetés olyan ingatlant adott oda csekély díjért az ellenzéki pártok által hergelt – és jó eséllyel állíthatóan a baloldal által szándékosan felültetett – fiataloknak, amelyet eredetileg a VII. kerület népszerű zeneiskolájának szántak és újítottak fel több száz millió forintért.

Utóbbiról Erzsébetváros polgármestere, Niedermüller Péter annak ellenére sem akart tudni, hogy a tények ellentmondanak neki. Kapcsolódó hír, hogy tegnap a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) vezetése bejelentette, mindössze négy hallgató, azaz az összlétszám kevesebb mint egy százaléka hagyta el az intézményt az első szemeszter lezárultával. Kiderült, három diák töröltette magát a névsorból, egyvalaki pedig átjelentkezett a Magyar Képzőművészeti Egyetem önköltséges mesterképzésére.

Kapcsolódó írásaink